Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τιμούμε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος μας στην ανεξαρτησία και ταυτόχρονα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι ιδιαίτερα ισχυρά και επίκαιρα σήμερα που η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης περνά δύσκολες ώρες. Η μεγαλύτερη τιμή προς τους προγόνους μας αλλά και το χρέος μας προς την πατρίδα επιβάλλει να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. 
Ο πατριωτισμός μας σήμερα, είναι ανάγκη να εκφραστεί, όχι μόνο με τη φιλοπατρία και την εθνική ομοψυχία, αλλά με την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια σε αρχές και θεσμούς, τη σύνεση και την ευθύνη – συλλογική και ατομική.
Η όλη κατάσταση αυτή, δεν μας επέτρεψε να εορτάσουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821 όπως αρμόζει, αλλά τους τιμούμε μέσα μας και τους αποδίδουμε φόρο τιμής.

Χρόνια πολλά
google page rank