Ετικέτες

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Ελληνίδα γιατρός στην Ιταλία: Μείνετε σπίτι μη χαθεί η μπάλα, η Ιταλία δεν είναι μακριά

Εξήγησε τη δραματική κατάσταση στην Ιταλία και κάλεσε τους Έλληνες να μείνουν σπίτι και να μην πηγαίνουν στα χωριά. «Ποιος θα προστατεύσει τον παππού και τη γιαγιά; και μετά τον 50ρη, τον 40ρη, τον 30ρη και τον 20ρη; Έχω ασθενή γεννημένη το 2000», είπε η κ. Μουζακίτη.

Συγκλονίζει η δραματική έκκληση Ελληνίδας γιατρού που εργάζεται στο αντίστοιχο ΕΚΑΒ της Ιταλίας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η κ. Μουζακίτη, εξηγεί ότι η κατάσταση στην Ιταλία είναι ανεξέλεγκτη και πλέον σχεδόν το σύνολο των ασθενών που καλείται να ελέγξει στα σπίτια τους πρέπει να νοσηλευτούν. Στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται δεν υπάρχει πλέον χώρος για ασθενής που δεν έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό και οι ασθενείς με άλλα προβλήματα πρέπει να μεταφερθούν αλλού για να μην νοσήσουν και εκείνοι.
«Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι; Να μην χαθεί η μπάλα στην Ελλάδα», «να προσέξετε πάρα πολύ. Γιατί αν συμβεί το ίδιο πράγμα με εδώ δεν ξέρω αν θα μπορέσει το σύστημα να τα καταφέρει. Πρέπει να προσέξετε να μείνετε όλοι στο σπίτι», είναι η δραματική έκκληση της κ. Μουζακίτη.
Η κ. Μουζακίτη ανέφερε ακόμη ότι και στην Ιταλία στην αρχή γινόταν μια συζήτηση για τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα και μετά η κατάσταση ξέφυγε.
Απήθυνε έκκληση στους Έλληνες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους, λέγοντας πως είναι «ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί».
«Ποιος θα προστατεύσει τον παππού και τη γιαγιά; και μετά τον 50ρη, τον 40ρη, τον 30ρη και τον 20ρη; Έχω ασθενή γεννημένη το 2000. Ευτυχώς πήγε καλά», «μην νομίζεται ότι η Ιταλία είναι μακριά», τόνισε η Ελληνίδα γιατρός.
Πηγή: skai.gr