Ετικέτες

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Ο Στυλιανός Καρπαθίου ταμπουρώθηκε σε παρεκκλήσι και τέλεσε λειτουργία στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της Πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό.
Ο ιερέας, παρά την απαγόρευση της Πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό.
Στο έσπευσε η Αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία, με τον ιερέα και τους πιστούς να έχουν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και να μην βγαίνουν.
Το περιπολικό της Αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν.
Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.
Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.
Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ακόμη και στην ΕΡΤ και παρά τις προειδοποιήσεις των λοιμοξιολόγων και του ΕΟΔΥ για αποφυγή του συνωστισμού, είχε κάνει κάλεσμα στον κόσμο να γεμίζει τις εκκλησίες.