Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΟΛΑΣ :ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "KYMA AΛΛΑΓΗΣ"

Αυτή την στιγμή ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, εικόνες από άλλες χώρες μας δείχνουν τα δεινά που επιφέρει η νέα πανδημία.

Γι'αυτο καλούμε όλους τους συνδημότες να εφαρμόσουν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί όπως ο ΕΟΔΥ και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεού να τα καταφέρουμε.

Υπακούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ",θα είναι ότι πιο ουσιαστικό μπορούμε να προσφέρουμε ώστε να βγούμε γρηγορότερα και με τις μικρότερες απώλειες .

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ
Μετά και την δημοσίευση της Π.Ν.Π. μετά και από το αίτημα της ΚΕΔΕ, προτείνουμε την λήψη απόφασης στο αμέσως προσεχές δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας έστω και με τηλεδιάσκεψη μιας και η νέα υπουργική απόφαση επιτρέπει-προτρέπει τον τρόπο αυτό, να λάβουμε, ως Δημοτικό Συμβούλιο τις αποφάσεις που επιβάλλονται ώστε να μην αντιμετωπίσουν περισσότερα οικονομικά προβλήματα οι συνδημότες μας, που δοκιμάζονται από τoν Covid 19, έτσι ώστε να απαλλαγούν από τέλη, μισθώματα και προσαυξήσεις .
Θεωρούμε υποχρέωση μας ότι αυτό θα γίνει και ότι θα συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις.
Το περιεχόμενο της ΠΝΠ, στο σημείο που μας αφορά τον Δήμο μας, έχει ως εξής:
Δημοσιεύτηκε στο τεύχος Α68/20-3-2020 ΣΤΟ ΦΕΚ
Άρθρο 37
Κατεπείγουσες διατάξεις λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7. Από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου2020 αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α ́ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ <ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ>
ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
google page rank