Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Στους 29 οι νεκροί από κορονοϊό. Κατέληξε ηλικιωμένος νεφροπαθής στην Καστοριά. Πρώτο κρούσμα και στα Γρεβενά...

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29. 
Ένας 89χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα. Ο άνδρας είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής. Ο 89χρονος ήταν νεφροπαθής.
 Ο Αντιπιφερειάρχης κ. Σαββόπουλος επιβεβαιώνει την είδηση θανάτου του ασθενούς, αναφέροντας ότι δεν ήταν διασωληνωμένος καθώς το νοσοκομείο Καστοριάς δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να διασωληνώσει άλλους ασθενείς. 
Υπενθυμίζεται ότι η Καστοριά είναι η περιοχή της Ελλάδας η οποία αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα από τη διασπορά της επιδημίας, με τα κρούσματα εκεί να έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία φτάνοντας περίπου τα 38 ανά 100.000. Συνολικά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 14 άτομα ενώ υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα στην περιοχή έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες. 
Στην τελευταία έκθεση για την επιδημία από τον ΕΟΔΥ καταγράφοντας 20 άτομα, αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός πλέον ξεπερνά τους 40, με τους 22 να νοσηλεύονται. 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 28 νεκρούς και 74 νέα κρούσματα. με το το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 966.
 Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωλημένοι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. 
Πρώτο κρούσμα στα Γρεβενά 
Το πρώτο κρούσμα του Covid-19 εντοπίστηκε και στα Γρεβενά. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-grevena πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται με τα συμπτώματα της νόσου (βρέθηκε θετική) στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών και συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική. Εν τω μεταξύ αρνητικοί στο τεστ βρέθηκαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με την Καστοριανή που γέννησε προ 10ημέρου στο Νοσοκομείο Γρεβενών. 
Οδηγίες για τον κορονoϊό 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό. 
Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:
 Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. 
Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας. 
Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας. 
Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο. 
Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο. 
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας. 
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια. 
Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα. 
Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας....





google page rank