Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Τσίπρας: «Δεν είχε μόνο η ΜΕΘ Αγρινίου 100% θνητότητα-κάτι δεν κάναμε καλά» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα χθες Δευτέρα, αναφέρθηκε και στην διαχείριση της πανδημίας.
Τόνισε πως ένα σημαντικό θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει καθόλου κουβέντα , είναι η υψηλή θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας και χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το απόλυτο ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.
Συμπλήρωσε πως έξι πόλεις ακόμη καταγράφουν τα ίδια ποσοστά, χωρίς όμως εκεί να παραιτούνται οι διοικητές.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα εξής: «δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, που είναι πρωτοφανές, αλλά και σε άλλες έξι πόλεις της χώρας που εκεί δεν είδα να παρατηρείται κανένας διοικητής νοσοκομείων».
Οι πόλεις που κατονόμασε ο κ. Τσίπρας είναι εκτός από το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Κέρκυρα, η Έδεσσα, οι Σέρρες, η Κόρινθος και το Κιλκίς.
«Συνολικά στις ΜΕΘ στη χώρα μας πάνω από 60% ήταν ο μέσος όρος ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 30 με 35. Κάτι δεν κάναμε καλά», συμπλήρωσε.
Για τις απώλειες στη χώρα πρόσθεσε ότι «στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε 400 απώλειες ενώ στη δεύτερη πάνω από 12.000, 31 περίπου φορές περισσότερες…».
Η σχετική αναφορά του κ. Τσίπρα, μετά το 11′:

https://www.agriniopress.gr/
google page rank