Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ν. Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση απαντά με κυνισμό στην αγωνία των κατοίκων της Κατούνας για την υγεία τους (VIDEO)

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες για να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κατούνας σε 24ωρη βάση προσφέροντας αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης κατά τη συζήτηση
Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.
Σημείωσε ότι τα τραγικά περιστατικά δύο θανάτων κατοίκων της περιοχής, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ΚΥ Κατούνας. Σημείωσε ότι η κατάσταση του Κέντρου Υγείας, δεν οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας από όλες τις κυβερνήσεις μέσα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση της υγείας και πάντα βάζοντας στη ζυγαριά το κόστος.
Σε ένα μνημείο κυνισμού, επιδόθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση, καθώς εμφάνισε την κατάσταση του Κέντρου Υγείας, ως φυσιολογική και ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι τις Κατούνας μπορούν να προστρέχουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου (42 χλμ μακριά) και στα Κέντρα Υγείας Βόνιτσας (32 χλμ μακριά) και Αμφιλοχίας (19 χλμ Μακριά) για να έχουν υπηρεσίες υγείας, όταν το Κέντρο Υγείας Κατούνας δεν λειτουργεί…
Κατά τα άλλα ο υπουργός εξέφρασε την πάγια θέση ότι «δεν υπάρχει ενδιαφέρον» γιατρών για την πλήρωση των κενών, ισχυριζόμενος ότι η έναρξη της εφημεριακής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κατούνας, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο σύστημα εφημεριών των άλλων περιοχών.
«Η κυβέρνηση απαντά με κυνισμό και περιγράφει την χιλιομετρική απόσταση της ζωής από τον θάνατο» σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, για τις «θανατηφόρες πρακτικές» που ακολουθεί.
Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλε την ενέργεια βουλευτή της ΝΔ να επιδιώξει τον εκφοβισμό γιατρού - παθολόγου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου.

google page rank