Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 24 ΙΟΥΝΗ 2021

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΟ  Γ. Ν.  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 24  ΙΟΥΝΗ  (700 πμ 500 μμ)  

ΓΙΑ  Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΠΟΕΔΗΝ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

 (μέχρι 7 σταυρούς)

Για την ελεγκτική επιτροπή 

(μέχρι 3 σταυρούς)

Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ 

(μέχρι 5 σταυρούς)

Αθανασάκη Σωτηρία

Τραυματιοφορέας

Γράψα Κασσιανή-Κατερίνα

Μαία

Βεργίνης Αθανάσιος

Αναγνωστόπουλος Ανδρέας

Υδραυλικός

Μπαρδής Βασίλειος

Διοικητικός

Βεργίνης Χρήστος

Βεργίνης Αθανάσιος

Νοσηλευτής Αιμοδοσίας


Κρικώνη Ευθυμία

Βεργίνη Ελένη

Νοσηλεύτρια ΜΤΝ


Κρικώνη Λαμπρινή

Βεργίνης Χρήστος

Νοσηλευτής Αιμοδοσίας


Μωραΐτης Επαμεινώνδας

Δελδήμος Βασίλειος

Τραυματιοφορέας


Ροντογιάννη Αμαλία

Κρικώνη Ευθυμία

Νοσηλεύτρια Παθολογικής



Κρικώνη Λαμπρινή

Νοσηλεύτρια Χειρουργικής



Μοσχονά Διαμαντίνα

Ιατρός Παιδίατρος



Μωραΐτης Επαμεινώνδας

Διοικητικός Κ.Υ. Βασιλικής



Μωραΐτη Άννα

Ιατρός Κυτταρολόγος



Παπαδάτου Χρυσούλα

Επισκέπτρια Υγείας



Ρουμελιώτη Βασιλική

Νοσηλεύτρια ΤΕΠ



Ροντογιάννη Αμαλία

Διοικητικός



Σκληρού Βασιλική

Ιατρός Καρδιολόγος



Τσιουρή Κωνσταντίνα

Ιατρός Πνευμονολόγος



Τριπολίτου Μαρία

Ιατρός Παθολόγος



Φέγγαρη Κωνσταντίνα

Φυσιοθεραπεύτρια





Συναδέλφισσες-οι

Αυτή  είναι η τρίτη  συνεχόμενη θητεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο τιμόνι του συλλόγου μας. Μια θητεία που το σωματείο όχι μόνο άντεξε στο κλίμα γενικευμένης υποχώρησης, απογοήτευσης,   παραίτησης των εργαζομένων και  συμμετοχής στο συλλογικό αγώνα αλλά βρέθηκε μπροστά και σε  πρωτόγνωρες συνθήκες  που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την περίοδο της πανδημίας και την διαχείριση της από την  κυβέρνηση της ΝΔ.

Πρώτο εξάμηνο του 2019. Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαίνια νέου νοσοκομείου

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε  την  πολιτική των αναδιαρθρώσεων στη δημόσια Υγεία. Πολιτική που ήταν σύμφωνη με τους  σχεδιασμούς  των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους, για ένα σύστημα Υγείας που θα  τους κοστίζει λιγότερο, θα είναι ανταποδοτικό για το λαό και τους εργαζόμενους   έτσι ώστε να  τους περισσεύουν χρήματα που θα πηγαίνουν στις επενδύσεις τους και θα  αυξάνουν  τα κέρδη   τους.   Ήδη όλα τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά νομοθετήματα εφάρμοσε αυτή την πολιτική του «κόστους-οφέλους»  υπονομεύοντας  ευθέως τον Δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων, μετατρέποντάς τα σταδιακά  σε νοσοκομεία - «επιχειρήσεις».

Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε:

  • Αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης  στα νοσοκομεία με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και μεταφορά της ευθύνης του κράτους να χρηματοδοτεί την Υγεία , στις τσέπες των ασφαλισμένων μέσω του  ΕΟΠΠΥ (έμμεσες πληρωμές) και στις τσέπες των ασθενών (άμεσες πληρωμές).

  • Μείωση της  κρατικής χρηματοδότησης κατά 870 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας  από κει που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση (νόμος Κατρούγκαλου).

  • Σύσταση της ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (Κέντρο κοστολόγησης και τεκμηρίωσης νοσηλευτικών υπηρεσιών)  και  ανάθεση της ανάπτυξης του ελληνικού DRG (Κοστολόγηση Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών) για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών. 

  • Νομοθέτηση της δυνατότητας  μεγάλων έργων (ΣΔΙΤ) στα νοσοκομεία που θα εφαρμόσει όπως διατείνεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

  • Αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων  με μαστίγιο την τροπολογία Γεροβασίλη ως ένα ακόμη εργαλείο για  τη διαμόρφωση του  «φτηνού» υγειονομικού-«πολυεργαλείου»  που χρειάζεται  το νοσοκομείο-«επιχείρηση».

  • Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πολύμορφες ελαστικές σχέσεις εργασίας

 

  ΟΛΕΣ   ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ   ΑΛΛΑΓΕΣ  ΤΙΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ, ΣΤΟΥΣ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  &   ΣΤΟ  ΛΑΟ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ  μέσα από συνεχείς δράσεις, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις  τη στελέχωση του Νοσοκομείου με όλο το αναγκαίο προσωπικό μιας και οι ανάγκες για  τα επιπλέον τμήματα και τις  κλινικές  που θα άνοιγαν στο νέο θα αυξάνονταν κατακόρυφα. ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις της τότε   Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν  στελέχωσή του.


ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ο συντονισμός και η πραγματοποίηση με άλλα σωματεία , του  μεγάλου συλλαλητηρίου την ημέρα  των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου το Μάη του 2019 από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα  ,όπου ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ την άμεση στελέχωσή του με ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 


Δεύτερο εξάμηνο 2019.  Διακυβέρνηση ΝΔ

Η   κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνοντας  τη διακυβέρνηση ,έδειξε τις πραγματικές προθέσεις της για τη διαμόρφωση του «νέου» ΕΣΥ. Με όπλο  τα νομοθετήματα που βρήκε έτοιμα  από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχείρησε με τον πιο επιθετικό τρόπο να αλλάξει πλήρως το  ΕΣΥ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 Με όχημα την πλειοψηφία του  Π.Ι.Σ. (Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) και με οδηγό το πόρισμα  Πισσαρίδη  επιχείρησε να υλοποιήσει  την πολιτική των ΣΔΙΤ  και να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία ιδιωτικού δικαίου. 

Το σωματείο μας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ και ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ  αυτούς τους σχεδιασμούς  ακολουθώντας το παράδειγμα της ΟΕΝΓΕ (η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ  σφύριζε αδιάφορα). Η μαχητική στάση  αγωνιστών υγειονομικών και η έλευση της πανδημίας ανέστειλαν προσωρινά τα σχέδια τους.

Έλευση της Πανδημίας - το  σωματείο μπροστάρης στους αγώνες 

Η εμφάνιση  της πανδημίας και στην χώρα μας δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες (φόβου, τρομοκρατίας, κρατικής καταστολής, περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης)  μέσα στις οποίες έδρασε το σωματείο μας 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα , σε συντονισμό με άλλα ταξικά σωματεία στο χώρο της Υγείας αλλά και έξω από αυτόν  , σε συντονισμό με την ΟΕΝΓΕ , στον αντίποδα της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που είχε εντελώς εξαφανιστεί και τις  δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν «θα λογαριαστούμε μετά», μπήκε μπροστά στους  αγώνες  για την  προάσπιση της υγείας τόσο των υγειονομικών όσο και των ασθενών.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ κάθε μορφή πάλης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, SPOT, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠΑΡEΜΒΑΣΕΙΣ, στη Διοίκηση, στην 6η ΥΠΕ, στο Υπουργείο. ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΜΕ καθημερινά  τους συναδέλφους μας για θέματα σχετικά με τη διαχείριση της  πανδημίας. Κάναμε προτάσεις  για τη διαχείριση περιστατικών covid στην επιτροπή λοιμώξεων. ΣΥΚΡΟΥΣΤΗΚΑΜΕ με  τη Διοίκηση και Διευθυντές για παραλήψεις που έθεταν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς και τους ασθενείς.

ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ:

  • Επαρκή και κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας για όλο  το προσωπικό.

  • Μαζικούς ελέγχους με επαναλαμβανόμενα  test σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους όπως τα νοσοκομεία.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για δημιουργία νέων νοσοκομειακών δομών και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της επιδημιολογικής επιτήρησης στην κοινότητα.

  • Αύξηση των κλινών ΜΕΘ στην χώρα μας  και άνοιγμα των 6 κρεβατιών της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.  

  • Επίταξη των κλινών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξής του στο κεντρικό κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.

  • Παρεμβάσεις στα  μέσα μαζικής μεταφοράς

  • Μείωση του αριθμού των  μαθητών ανά τάξη και πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία.


ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΜΕ  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ 

  • Που με τον επιστημονικό μανδύα του ΕΟΔΥ εξέθετε  σε σοβαρό επαγγελματικό κίνδυνο γιατρούς και νοσηλευτές με τα πρωτόκολλα λάστιχο. 

  • Που διοχέτευε πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες αντί να στελεχώσει το ΕΣΥ.


ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

  • Που υλοποιώντας την παραπάνω πολιτική εξουθένωσε κυριολεκτικά το προσωπικό του νοσοκομείου σε συνεχόμενες μετακινήσεις και «ασκήσεις επί χάρτου» χωρίς σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο.

  • Ζητήσαμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ     ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΜΑΖΙ  ΜΕ   ΤΑ  ΤΑΞΙΚΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΗΝ   ΠΡΩΤΗ  ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ   ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ   ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ  7 ΑΠΡΙΛΗ   2020  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΟΕΝΓΕ.

Με συνεχείς  κινητοποιήσεις, ημέρες δράσεις για τα νοσοκομεία και  την πρωτοβάθμια φροντίδα  Υγείας ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ τις διαχρονικές ελλείψεις και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει έστω κάποιες προσλήψεις συμβασιούχων μπροστά στην κατάρρευση του ΕΣΥ που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. Οι προσλήψεις συμβασιούχων στο νοσοκομείο μας και στο Κ.Υ. Βασιλικής φέρουν και τη σφραγίδα των πολύμορφων παρεμβάσεων του σωματείου μας που στρίμωξαν τη Διοίκηση, το βουλευτή και την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για τον περιορισμό  των δημοκρατικών ελευθεριών μας, για να περάσει μια σειρά αντεργατικά  μέτρα που θα μείνουν όπως την τηλεργασία, τις ενδονοσοκομειακές μετακινήσεις,   τη  μετατροπή της χώρας σε μια υγειονομική περιφέρεια  ώστε να μετακινείται προσωπικό απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα και  όπου υπάρχει ανάγκη. 

  Επιχείρησε να μας φορέσει τις μάσκες φίμωτρα άλλα δεν τα κατάφερε

Ακολουθώντας την τακτική της «πειθαρχημένης ανυπακοής» και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας συμμετείχαμε και σε μια σειρά κινητοποιήσεις όπως αυτή της Πρωτομαγιάς, του Πολυτεχνείου όταν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ είχαν εξαφανιστεί, βάζοντας πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Άνοιγμα στην κοινωνία

Το σωματείο μας  τα δυόμιση  προηγούμενα χρόνια απέδειξε με την δράση του  πως λειτουργεί έχοντας ως προμετωπίδα όχι μόνο τα προβλήματα στο χώρο δουλειάς, στο νοσοκομείο  αλλά και έξω από αυτό. Ασχολήθηκε με κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου των εργαζομένων της περιοχής και συμμετείχε:

  • Σε παρέμβαση στη ΔΕΗ για το κόψιμο ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες.

  • Σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας  και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

  • Συμμετείχαμε σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

  • Σε παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας των παιδιών μας,  στα σχολεία μαζί με άλλα σωματεία. 

  • Συνδιοργανώσαμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές  παραστάσεις, Οργανώσαμε  έκθεση  ζωγραφικής από  τα παιδιά των εργαζομένων  και  φωτογραφίας για την εργατική πρωτομαγιά.


ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ. ΔΥΟ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Όλη η συσσωρευμένη πείρα που έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα δείχνει πως η οργανωμένη πάλη, η πάλη μέσα από τα συνδικάτα, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος άμυνας και αντεπίθεσης των εργαζομένων σε όλη αυτή την  επίθεση που δέχεται σε βασικές του κατακτήσεις. Η πείρα δείχνει πως ο συντονισμός της δράσης μας με μια σειρά σωματείων του ίδιου κλάδου ή και άλλων με ταξικό προσανατολισμό μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές.

Η ανατροπή των  συσχετισμών  στην ΠΟΕΔΗΝ με  την ενίσχυση των  ψηφοδελτίων που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. ,αποτελεί την μόνη εγγύηση για την συνεπή, χωρίς αναδιπλώσεις και «ναι μεν αλλά» οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων. Αποτελεί την μόνη εγγύηση για να μην χρησιμοποιούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ως εργαλεία για την εναλλαγή κυβερνήσεων και την δικαιολόγηση της επίθεσης ως «ανάγκη ειδικών συνθηκών». Για να επιτευχθεί η συνέχιση και γιγάντωση του αγώνα του σωματείου μας , έχει τεράστια σημασία  να δυναμώσουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι δυνάμεις που βλέπουν τα συνδικάτα  ως μοχλό βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων άσχετα με το κόμμα που κυβερνά. Συνδικάτα  που μπορούν να αναγνωρίζουν και να αναδεικνύουν  τον πραγματικό αντίπαλο ,που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους .Συνδικάτα που με την  αγωνιστική τους ανιδιοτέλεια και  συνέπεια να βρίσκονται μπροστά σε κάθε αγώνα, για όλους τους εργαζόμενους  για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα τους , όπως φάνηκε περίτρανα μέσα στην πανδημία. 

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 24 ΙΟΥΝΗ


Συναδέλφισσες-οι

Όπως είχαμε εκτιμήσει και σας ενημερώσαμε με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας-καταγγελία του Διοικητή για την επιχείρηση παρεμπόδισης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του σωματείου μας, ο Διοικητής έχει το πολιτικό καθήκον και χρέος να αλλάξει τους συσχετισμούς στο σωματείο  ώστε την επόμενη μέρα τον εκλογών να  υπάρχει ένα σωματείο «άφωνο», εργοδοτικό για να μπορέσει να εφαρμόσει και να  περπατήσει πιο εύκολα και γρήγορα  τους  κυβερνητικούς πολιτικούς  σχεδιασμούς  με τις λιγότερες δυνατές  αντιδράσεις.

Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων οι σχεδιασμοί αυτοί  αποκαλύφτηκαν   και  συζητιούνται  από τους εργαζόμενους, σιωπηλά, ή και πιο ανοιχτά  στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Το σωματείο  μας στήθηκε το 2014  μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τη συλλογική δράση.  Ανασυγκροτήθηκε σε ταξική κατεύθυνση, χτίστηκε  μέρα με την ημέρα, με πολύ κόπο κι αγώνα, με ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης από τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μας κι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί !

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ,  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. 

 ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΦΟΒΟΥ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ!!

Δύο από τους υποψηφίους της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» δίνουν τη μάχη και μέσα στο Δ.Σ. του νοσοκομείου. ΑΠΟΚΤΟΥΝ πολύτιμη πείρα, ΜΕΛΕΤΟΥΝ  σύνθετα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου,  Κυρίως όμως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  τους σχεδιασμούς της Διοίκησης,  ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ  τα προβλήματα των εργαζομένων ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ  τη Διοίκηση. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ κανένας ομφάλιος λώρος με τη Διοίκηση και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ για τη δράση τους με ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ και ΑΝΑΦΟΡΕΣ !

Οι συνδικαλιστές  του ψηφοδελτίου  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» άραγε  ποιον στόχο, ποια   κατεύθυνση θα υπηρετήσουν;  Αρκετοί  από αυτούς στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν απροκάλυπτα τη Διοίκηση, συνδιαμορφώνουν  αποφάσεις, συνδιοικούν. Πήγαν απέναντι στο σωματείο, είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ   από τις δράσεις και τους αγώνες του. Σπέρνουν τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους, το «τίποτα δε γίνεται», κοιτάζουν τα ατομικά τους  συμφέροντα,   σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Θέλει πολύ θράσος ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και πρώην αντιπρόεδρος του σωματείου, να ξαναζητά τη ψήφο των εργαζομένων όταν  ο ίδιος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του στα δυόμιση χρόνια ποικιλόμορφης δράσης του σωματείου ανέφερε: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ». Τώρα μάλλον τον βρήκε….. 

Το ψηφοδέλτιο της «Προοδευτικής Συνεργασίας» ΟΥΤΕ ΑΥΤΌ  ΣΤΗΘΗΚΕ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΑΓΩΝΕΣ !  ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ  με  τα προβλήματα των εργαζομένων οι συνδικαλιστές της συγκεκριμένης παράταξης, όταν  εμφανίστηκαν από το πουθενά, παραμονές των εκλογών,  όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν άφαντοι. Όταν  δεν ήρθαν ούτε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση για  να παρουσιάσουν τις θέσεις τους  και να δεσμευτούν απέναντι στους εργαζόμενους .ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ  τη γενικευμένη επίθεση που θα δεχτούμε το επόμενο διάστημα…..ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ αν θα το κάνουν  διότι οι ίδιοι  αναφέρουν  ότι «όλα θα λυθούν  όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση και θα έρθει στη θέση της μια πιο «προοδευτική»!

Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για επέκταση των ΣΔΙΤ και για «νοσοκομεία – επιχειρήσεις»

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους   επιχειρηματικών ομίλων και πανεπιστημιακών  οι οποίοι με δηλώσεις τους  «προετοιμάζουν το έδαφος» για επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα, για καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και υπηρεσιών  και λειτουργία όσων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση πανεπιστημιακού, που στο πρόσφατο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Μάιος 2021), επανέλαβε την πρόταση για κλείσιμο όσων νοσοκομείων έχουν πληρότητα μικρότερη από 75%.  Ακολούθησε η δήλωση κυβερνητικού βουλευτή ότιΗ πανδημία (...) έδειξε την αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Χαρακτηριστική είναι  επίσης η δήλωση του πρωθυπουργού ότι: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα Υγείας» ενώ αποκαλυπτική για τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι η τοποθέτηση του προέδρου  της Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, σε ημερίδα:  «Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία.  Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (...) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων».

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις  να προχωρήσουν  οι σχεδιασμοί για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης.. 

Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός. 

Αν αυτές οι δηλώσεις συνδυαστούν με το γεγονός ότι ακόμη και μέσα στην πανδημία ΑΡΝΗΘΗΚΕ η κυβέρνηση  να μονιμοποιήσει τους χιλιάδες συμβασιούχους που κράτησαν το ΕΣΥ όρθιο με τις ανάγκες λόγω διαχρονικών ελλείψεων  και συνταξιοδοτήσεων να είναι πολλαπλάσιες. Αν  συνδυαστούν  με τη λήξη των συμβάσεων χιλιάδων συμβασιούχων  από το Φθινόπωρο και με τους εργολάβους να ξαναμπαίνουν στα νοσοκομεία -αν και σε πολλά νοσοκομεία δεν έφυγαν ποτέ- και φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό. Αν σε αυτά προσθέσουμε το αντεργατικό τερατούργημα του 10ώρου  που πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ,με το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει 56  άρθρα ως «θετικά» και αμέσως μετά επικυρώθηκε η ένταξη της χώρας μας στο «ταμείο ανάκαμψης» των 32 δις και τη  μετατροπή  της σε μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη με πάμφθηνους εργαζόμενους και με τη συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό, μπορεί να καταλάβει κανείς την τεράστια επίθεση που θα δεχτούμε.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΩΒΗΤΑ !

Το νοσοκομείο μας με τις σύγχρονες υποδομές του  είναι φιλέτο γι’  αυτά τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό και έχουν ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και  γι’ αυτό ποδοπατούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, τάζουν, εκβιάζουν , τρομοκρατούν , πατώντας πάνω στην ανάγκη επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ !

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ το μοναδικό εργαλείο που μας απέμεινε για  να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, τις ζωές  τις δικές μας και των παιδιών μας !

Μας παίρνουν τον ελεύθερο χρόνο, μην μας πάρουν και την ψυχή μας !

Με  το   κεφάλι  ψηλά,   με  το χέρι στη καρδιά  ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ στη ΔΥΝΑΜΗ  ΣΑΣ για  να μην ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ και το κάνουν ΣΦΡΑΓΙΔΑ και ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


google page rank