Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Κλάμα και στο Αγρίνιο για το «πορτοκαλί» από το Ηνωμένο Βασίλειο

Κλάμα και στο Αγρίνιο για το «πορτοκαλί» από το Ηνωμένο Βασίλειο
Μπορεί το Αγρίνιο να είναι τουριστικός προορισμός, ωστόσο πέφτει πολύ κλάμα και στο Αγρίνιο, με την απόφαση των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσουν την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα της σύστασης για τα ταξίδια στο εξωτερικών των Βρετανών.
Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, πολλοί Αγρινιώτες δουλεύουν στα νησιά το καλοκαίρι και δη νησιά που δουλεύουν κυρίως με Βρετανούς.
Η στήλη έπεσε πάνω σε μια σχετική συζήτηση για το τι συμβαίνει στη Ζάκυνθο αυτή την εποχή και πραγματικά σε πιάνει θλίψη.
Το προηγούμενο διάστημα η Ζάκυνθος θύμιζε «εργοτάξιο» με τα ξενοδοχεία να προετοιμάζονται βάσει των προκρατήσεων και της αισιοδοξίας που υπήρχε ότι θα μας «πρασινίσουν» οι Βρετανοί στη λίστα τους. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.
Και έτσι η αναχώρηση για δουλειά στη Ζάκυνθο μετατέθηκε… Χθες οι ελπίδες κάπως αναπτερώθηκαν μιας και η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Κέιτ Σμιθ, έκανε την εκτίμηση πως πολύ σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, τους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους οποίους, δηλαδή, δεν θα χρειάζεται καραντίνα κατά την επιστροφή.
Από το στόμα της και στου Μπόρις Τζόνσον το αυτί, γιατί τα οικονομικά αρχίζουν να ζορίζουν και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”
google page rank