πήρα κι από παραγωγούς που είχα παραγγείλει.
Είναι αφ' ενός βιολογική, νόστιμη αφετέρου
ευλογημένο όσπριο στη γη του Ξηρομέρου.
Χυλώνει, βράζει γρήγορα -διατροφική αξία-
αφροδισιακό προϊόν που δίνει ευεξία.
Της Χρυσοβίτσας η φακή είχε αποσπάσει νίκη·
μετάλλιο στην έκθεση πήρε στη Σαλονίκη.
Κι εμείς για παρακατιανή την είχαμε ως τώρα
ενώ είναι απ' τις καλύτερες φακές σ' αυτή τη χώρα.
Όπου κι αν σπείρεις, Μαχαλά, Κατούνα, Κωνωπίνα
σ' όποιο χωριό, είναι άριστη· άρωμα, γεύση φίνα.
Αλλού που 'χουν ποιότητα κατώτερη της πρώτης
γράφουν στο περιτίλυγμα ¨φακή Α' ποιότης¨.
Γι' αυτό και θέλει στήριξη το όσπριο της γής μας
και ενεργητικότεροι να 'ναι οι παραγωγοί μας.
Δυναμικά στης αγοράς να μπουν το περιβάλλον
επώνυμα κι όχι ως φασόν στις ετικέτες άλλων.
Υ.Γ.
Το ίδιο ισχύει βέβαια και γι' άλλα προϊόντα
που αντί να είναι στην αιχμή τα έχουμε από σπόντα.
Μόνο το κρέας σχετική φήμη έχει αποκτήσει
το λάδι έχει προοπτική κι αυτό να προχωρήσει.
Μα το κρασί ¨δεν παίζεται¨ και θεϊκό το μέλι
που γεύτηκαν κι αμάρτησαν του Ουρανού οι Αγγέλοι.
http://arisbitsoris.blogspot.com/