Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει απειλητικό τηλεφώνημα Σαλμά σε συνδικαλιστή γιατρό του νοσοκομείου Αγρινίου

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βουλευτής της ΝΔ απείλησε με μπλεξίματα τον παθολόγο του νοσοκομείου Αγρινίου.
Σε μια σοβαρή καταγγελία σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά, προχώρησε η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο «γαλάζιος» βουλευτής απείλησε τηλεφωνικά τον συνδικαλιστή γιατρό του νοσοκομείου του Αγρινίου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Μάκη Αραβανή.
Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών κάνει λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια η οποία όμως δεν είναι ούτε μεμονωμένη, ούτε ξεκομμένη από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των εργαζομένων». Καλεί δε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας «να πάρουν δημόσια θέση για την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ.».
Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός με γραπτή του δήλωση το Σάββατο 7 Ιουνίου, ανέφερε πως «Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ και Διοίκηση γνώριζαν» για τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας πως γιατροί και εργαζόμενοι δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα.

Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ
«Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σαλμά Μάριου ο οποίος κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο το μέλος του Γενικoύ Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Μάκη Αραβανή, γιατρό παθολόγο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου και τον απείλησε λέγοντας: «έχω στα χέρια μου υποθέσεις ασθενών…, μπορεί να βρεθείς εμπλεκόμενος…, μη με ξαναπιάσεις στο στόμα σου…, να είσαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις σου».
Ο κ. Σαλμάς επιδίωξε να εκφοβίσει τον συνάδελφο επειδή «τόλμησε» να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης, της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Επειδή «τόλμησε» να εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του με τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο του Αγρινίου, επιχείρησε να στοχοποιήσει τους υγειονομικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «εκτιμώ και σέβομαι την προσπάθεια όλου του προσωπικού, τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν ήταν υπέρ του κόσμου αλλά εναντίον του κόσμου». Έδειξε με αυτή του την ενέργεια πόσο «σέβεται» έναν συνάδελφο που όπως και οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου εφημερεύει μόνος του, χωρίς άλλο ειδικευμένο παθολόγο, καλύπτοντας ταυτόχρονα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, την Παθολογική Κλινική και την Κλινική Covid. Έναν γιατρό που, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, κάνει 6-7 ενεργείς εφημερίες το μήνα και όταν εφημερεύει δουλεύει συνεχόμενα 30 και 32 ώρες χωρίς ξεκούραση.
Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια η οποία όμως δεν είναι ούτε μεμονωμένη, ούτε ξεκομμένη από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των εργαζομένων. ΕΔΕ σε γιατρούς, περικοπή μισθού σε ειδικευόμενους γιατρούς επειδή «αντιμίλησαν» στον διοικητή, κάμερες στα σχολεία, αστυνομία στα πανεπιστήμια, απαγόρευση εξέτασης των δημοσίων υπαλλήλων ως μαρτύρων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση με το νομοσχέδιο έκτρωμα που κατατέθηκε στη Βουλή.
Άλλωστε και στην περίπτωση του νοσοκομείου Αγρινίου οι αρμόδιοι του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ από την αρχή της πανδημίας είχαν αγνοήσει προκλητικά τις επισημάνσεις των νοσοκομειακών γιατρών, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανίας και της ΟΕΝΓΕ, και τώρα που γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της πολιτικής τους προσπαθούν να μετακυλήσουν στους υγειονομικούς τις ευθύνες όπως έχει γίνει και σε μια σειρά άλλων περιπτώσεων.
Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας. Δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν και έχουν ήδη καταδικαστεί αποφασιστικά στη συνείδηση των συναδέλφων.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να πάρουν δημόσια θέση για την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ.»

google page rank