Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΤΟΡΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ

Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος γεννήθηκε το 1926, χειροτονήθηκε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιερόθεο και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Νικόλαο Καινουρίου της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Έλαβε το πτυχίο της θεολογίας και διορίστηκε Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με έδρα την Αταλάντη, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη εκκλησιαστική δράση με πλούσιο ποιμαντικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο.
Μετά την συνταξιοδότησή του επέστρεψε στην γενέτειρά του, τα Σκλάβαινα Ακαρνανίας, και διέμενε στο Ιερό Ησυχαστήριο Υπεραγίας Θεοτόκου «Η Φοβερά Προστασία», το οποίο έκτισε ο ίδιος πλησίον του τόπου όπου μαρτύρησε ο νεοφανής Άγιος Βλάσιος, θέλοντας να διαμένει πάντα κοντά του.
Έργο της ζωής του υπήρξε η ανάδειξη του ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων του, και η καταγραφή τους στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάσθηκε στενά με τον σύγχρονό μας όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, μελέτησε, ερεύνησε και κατέγραψε τα της ζωής και του μαρτυρίου του Αγίου Βλασίου, τις εμφανίσεις και τα θαύματά του, παλαιότερα και σύγχρονα, εκδίδοντας τα ανάλογα βιβλία.
Τέλος, αξιώθηκε να δει την αναγραφή του ονόματος του Αγίου Βλασίου και των συνασκητών του στις αγιολογικές δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε κατά την τακτική συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Αύγουστο του 2016.
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017,  αναχωρησε για τους Ουρανούς ο Αγωνιστής αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κατσαμπίρης και 
 η ταφή του έγινε  στο Ησυχαστήριό του στα Σκλάβαινα.

google page rank