Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Κατούνα : Κι όμως είναι αλήθεια, «Έβρεξε» βατράχια

Όπως αναφέρει συγχωριανός μας σήμερα Παρασκευή 11/6/2021, το πρωί, επιστρέφοντας από Βόνιτσα που είχε πάει να κάνει το εμβόλιο, όταν έφθασε στον οικισμό Λουτράκι και έστριψε προς Κατούνα, σε όλη την διαδρομή εμφανίστηκαν χιλιάδες βατράχια από το πουθενά.
Στην αρχή όπως μας είπε ο ίδιος νόμισε πως ήταν ακρίδες μιας και ο δρόμος είχε πρασινίσει από χιλιάδες μικροσκοπικά βατράχια.
Καθ’ όλη την διαδρομή αλλά και μέσα στο χωριό της Κατούνας γέμισε ο τόπος βατράχια.
Φυσικά όλα εξηγούνται, για δυο μέρες είχε μεγάλη κακοκαιρία στην περιοχή μας μιας και ο Βάλτος γέμισε νερό καλοκαιριάτικα.

Μπαίνοντας στο διαδίκτυο ψάχνοντας μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο;

ΥΓ.1. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και στο λήμμα «Περίεργα φυσικά φαινόμενα», διαβάζουμε:
Ασυνήθιστα, ακραία καιρικά φαινόμενα, που συχνά ονομάζουμε τρελόκαιρο, μπορούν να μας μας αιφνιδιάσουν. Μερικές φορές τα φαινόμενα είναι τόσο παράξενα που δεν μας θυμίζουν καιρό. Σύννεφα που μοιάζουν με UFO, περίεργα φώτα στον ουρανό ακόμα και βροχή από βατράχια είναι όλα φυσικά φαινόμενα… Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτές οι βροχές προκαλούνται από τυφώνες που ρουφούν ζώα από λίμνες και ποταμούς. Οι αναφορές για βροχή βατράχων είναι πιο συχνές, αλλά επίσης έχει βρέξει σαλιγκάρια, έντομα, σκουλήκια, χαλίκια ακόμα και πρόβατα…


Πληγές του Φαραώ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Έξοδος 4-5, 7-12
Οι πληγές της Αιγύπτου
Οι επιλογές του Φαραώ ενάντια στον Κύριο


Ο Μωυσής εμπιστεύθηκε τον Κύριο και επέστρεψε στην Αίγυπτο. Ο Μωυσής και ο αδελφός του, ο Ααρών, πήγαν στον Φαραώ και του ζήτησαν να ελευθερώσει τους Ισραηλίτες και να τους αφήσει να φύγουν από την Αίγυπτο. Ο Φαραώ θύμωσε και αρνήθηκε. Ανάγκασε τους Ισραηλίτες να εργάζονται ακόμα πιο σκληρά.
Έξοδος 4:10-16, 5:1-18

Επειδή ο Φαραώ δεν άκουσε τον Κύριο, στους Αιγυπτίους έπεσε κατάρα με τρομερές πληγές. Πρώτον, όλο το νερό της Αιγύπτου μετατράπηκε σε αίμα. Ο Μωυσής ζήτησε ξανά από τον Φαραώ να αφήσει τους Ισραηλίτες να φύγουν, αλλά ο Φαραώ αρνήθηκε.
Έξοδος 7:14-25

Κατόπιν, ο Κύριος έστειλε βατράχια στην Αίγυπτο. Ήταν παντού. Ο Φαραώ είπε ότι θα άφηνε τους Ισραηλίτες να φύγουν εάν εξαφανίζονταν τα βατράχια. Ο Κύριος έκανε τα βατράχια να εξαφανιστούν, αλλά ο Φαραώ δεν άφησε τους Ισραηλίτες να φύγουν. Μετά, ο Κύριος έστειλε σκνίπες και κυνόμυγες.
Έξοδος 8:1-32
Στη συνέχεια, ψόφησαν όλα τα ζώα που ήταν στα χωράφια των Αιγυπτίων, αλλά κανένα από τα ζώα των Ισραηλιτών δεν ψόφησε. Ύστερα οι Αιγύπτιοι γέμισαν ελκώδη εξανθήματα στο σώμα τους.
Έξοδος 9:3-12
Μία τεράστια θύελλα με χαλάζι και φωτιά έπληξε επίσης την Αίγυπτο. Αυτή προκάλεσε τεράστια καταστροφή.
Έξοδος 9:22-35
Ο Φαραώ ακόμα δεν άφηνε τους Ισραηλίτες να φύγουν. Έτσι ο Κύριος έστειλε ακρίδες και αυτές κατέφαγαν τα τρόφιμα του λαού.
Έξοδος 10:12-20


Έπειτα έγινε σκοτάδι για τρεις ημέρες. Όσο διαρκούσαν οι πληγές ο Φαραώ υποσχόταν να αφήσει τους Ισραηλίτες να φύγουν εάν οι πληγές σταματούσαν, αλλά έλεγε ψέματα κάθε φορά.
Έξοδος 10:21-23, 27
Μετά από εννέα διαφορετικές πληγές, ο Φαραώ δεν άφηνε ακόμα τους Ισραηλίτες να φύγουν. Ο Κύριος είπε στον Μωυσή ότι ακόμη μία φοβερή πληγή θα συνέβαινε. Ο Κύριος καθοδήγησε και προστάτευσε τους Ισραηλίτες όσο περίμεναν την ελευθερία τους.
Έξοδος 11:4-712:1-13 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 


google page rank