Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για «να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο»

Απεργιακή η σημερινή ημέρα (16η Ιουνίου) καθώς ψηφίζεται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και στο Αγρίνιο έλαβε χώρα συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.
Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία μέλη του που απαιτούν «το αντεργατικό νομοσχέδιο να πάει στα σκουπίδια».
Ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας του Αγρινίου, ήταν ο Παναγιώτης Πατούλας, αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α.
Στη σχετική ενημέρωση γίνεται λόγος για «δυναμικό “όχι” ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα»και πως «η εργατική τάξη πετάει το έκτρωμα στα σκουπίδια, δυναμώνει την πάλη για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Έχουμε υποχρέωση στη νέα γένια να παραδώσουμε ένα διαφορετικό μέλλον από την κόλαση που ζούμε και μας ετοιμάζουν. Η εργατική τάξη μπορεί να γυρίσει τον τροχό της ιστορίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει . Επί ποδός πολέμου, όλοι στη μάχη να μπουν στον πόλεμο νέες δυνάμεις. Να γίνουμε ακόμη πιο πολλοί, χιλιάδες, να επιβάλουμε το δίκιο μας. Μπορούμε», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του.
Κάνει λόγο για «νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους».
Τα αιτήματα που εκφράζει το Εργατικό Κέντρο:
• 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.
• Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο.
• Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

https://www.agrinionews.gr/
google page rank