Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Βουλευτής Λευκάδας για την σύνδεση Βόνιτσας – Αγ.Νικολάου και Ακτίου με τον άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΒΟΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ
Την άμεση χρηματοδότηση και προώθηση των εργασιών στο έργο που συνδέει τον δρόμο  Βόνιτσας – Αγίου Νικολάου – Λευκάδας και Ακτίου με τον δρόμο  Βόνιτσα – Λευκάδα ζητά με ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.
Για το θέμα ο βουλευτής είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου, στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι, καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για την περιοχή.

Ειδικότερα στην ερώτησή του ο κ. Καββαδάς ζητά την ενεργοποίηση της Πολιτείας  για την ουσιαστική αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, με την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει, επισημαίνοντας τα προβλήματα μετακίνησης και επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι Λευκαδίτες και οι γύρω κάτοικοι της περιοχής. Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι αδικία να διαιωνίζεται η ταλαιπωρία των διερχόμενων, από τη στιγμή που για το έργο υπάρχουν ώριμες μελέτες εδώ και δεκαετίες.
Σημειώνει δε ότι, μετά την παραχώρηση της διαχείρισης του αεροδρομίου του Ακτίου στη FRAPORT και την σχεδιαζόμενη αναβάθμισή του αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κυκλοφορία στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και ως εκ τούτου γίνετε ακόμα πιο αναγκαία η επίσπευση των εργασιών.

Ο κ. Καββαδάς ζητά, μεταξύ άλλων από τον κ. Σπίρτζη, να μάθει τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για το έργο καθώς και ύψος του προϋπολογισμού και τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Μάλιστα, δεδομένου ότι παράλληλα με το έργο σύνδεσης Βόνιτσας – Αγίου Νικολάου – Λευκάδας και Ακτίου με τον δρόμο  Βόνιτσα – Λευκάδα, υπάρχει ένα ακόμα έργο που αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης -ο οποίος θα ξεκινά από τις πηγές Αγίου Γεωργίου και θα καταλήγει στη Λευκάδα- και στις σκέψεις του υπουργείου είναι να γίνει ταυτόχρονη κατασκευή των δύο έργων (δρόμων – αγωγού ύδρευσης) στα χιλιόμετρα που ταυτίζονται, ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό εάν έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση και τι ύψους σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού μετά την ένταξη στο έργο οδοποιίας και της κατασκευής τμήματος του αγωγού ύδρευσης.
google page rank