Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Το «φλερτ» έγινε… συμπόρευση! Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Παπανδρέου!

– Το «κάλεσμα», η συνάντηση και η επισημοποίηση της κοινής πορείας
– Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, συμπορεύεται επισήμως με την Δημοκρατική Συμπαράταξη
– Δεν πρόκειται για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αφού το ΚΙΔΗΣΟ θα συμπορευθεί «διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια»
– Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση
– Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι φωτογραφίες από το τετ α τετ Φώφης – Γιώργου που επισημοποίησε την «σύμπλευση»
Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως ο Γιώργος Παπανδρέου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά, αποφάσισε να συμμετάσχει ισότιμα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. 
Αυτό συμφωνήθηκε στην σημερινή συνάντηση των δύο και απέμεναν οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες και ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση μετά την συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Συμπόρευση για έξοδο από την κρίση
Η κ. Γεννηματά και ο κ. Παπανδρέου επισημαίνουν, σύμφωνα με το newsit.gr και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση και γι’ αυτό χρειάζεται ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.
«Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.
Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου», τονίζουν.
Όπως υπογραμμίζουν, εκφράζουν την κοινή βούληση να συμπράξουν και να συνεργαστούν για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.
«Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», καταλήγουν οι δυο πρόεδροι.
sinidisi
google page rank