Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα: Ο βασιλιάς Καρνάβαλος «γεννιέται» και φέτος μέσα από την οικονομική κρίση

Η έλλειψη ρευστότητας και προσωπικού εμποδίζει το έργο του καρναβαλικού συνεργείου
Το Πατρινό Καρναβάλι τα τελευταία χρόνια είναι αλληλένδετο με την οικονομική κρίση, με διάφορους τρόπους και από διάφορες πτυχές.
Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι σχεδόν έτοιμος, αντλείται -ως θεματολογία και φέτος- από την οικονομική κρίση και την φτώχεια που κυριαρχεί στην Πατρινή κοινωνία. Όμως το Πατρινό Καρναβάλι δεν συνδέεται μόνο με αυτόν τον τρόπο με την οικονομική κρίση. Συνδέεται και από τα προβλήματα που έχει φέρει η κρίση.
Η ανυπαρξία ρευστού και η έλλειψη προσωπικού που χαρακτηρίζει το καρναβαλικό συνεργείο έχει καθυστερήσει και φέτος την ολοκλήρωση των καρναβαλικών κατασκευών και ενώ βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου.

Τα μοναδικά άρματα που είναι σχεδόν έτοιμα είναι αυτό το βασιλιά Καρνάβαλου και της βασίλισσας του. Για τα υπόλοιπα ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Το πιθανότερο είναι στα περισσότερα άρματα να γίνει για ακόμα μία χρονιά ανακατασκευή των παλαιοτέρων, αν και αυτό με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν είναι ένα αισιόδοξο σενάριο.
Ακόμα και αυτά τα δύο άρματα που είναι σχεδόν έτοιμα -αφού οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι- χρειάζεται προκειμένου να τελειοποιηθούν να γίνουν εργασίες από τεχνίτες που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο καρναβαλικό συνεργείο.
Επιπλέον η έλλειψη ρευστότητας έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο καρναβαλικό συνεργείο στην προμήθεια υλικών, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι εργασίες να προχωρούν με αρκετή καθυστέρηση.
Το όλο πρόβλημα ανησυχεί τους ανθρώπους του καρναβαλικού συνεργείου και του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα και για την ώρα τίποτα ακόμα δεν είναι έτοιμο.
patrasevents.gr
google page rank