Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μεγαλη επιτυχία η 5η ποδηλατοδρομία στην Πάλαιρο !!!


Μέχρι και δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν μέρος στην 5η ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε χθες 14/6/2017 στην Πάλαιρο και είχε μεγάλη ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους.
Πάνω από 100 ποδήλατα έλαβαν μέρος, ξεκίνησαν απο την κεντρική πλατεία της παραλίας 
Για όσους δεν ξέρουν από Πάλαιρο, το ποδήλατο είναι στην καθημερινή ζωή των Ζαβερδιανών εδώ και πολλά χρόνια. Είχε ξεκινήσει δειλά δειλά στα παλιά χρόνια όταν πήγαιναν οι τουρίστες στο βουνάκι που είχε διαφορετική όψη από την σημερινή ή έμεναν εκεί σε σκηνές. Επίσης στην παραλία και τις γειτονιές τις Παλαίρου εδώ και δεκαετίες δεν έλειπαν τα ποδήλατα. Στην συνέχεια η ανάπτυξη της Παλαίρου προς το ποταμάκι έδωσε ακόμη ένα ερέθισμα και στους επισκέπτες να νοικιάζουν ποδήλατα και να ξανοίγονται προς την Πογωνιά.   
Σήμερα το ποδήλατο στην Πάλαιρο αποτελεί σημαντικό μέσο μετακίνησης για τις δουλειές αλλά και για βόλτες. Επίσης αποτελεί ένα μέσο εξερεύνησης της Παλαίρου από άκρη σ' άκρη. 
Ποιος ξεχνά τον ταχυδρόμο ή τον ψαρά μπαρμπα Σπύρο Μουρκούση που είχε ένα τελάρο στο ποδήλατο και μετέφερε ψάρια από την παραλία και άλλα πολλά. 

Δεν είναι τυχαίο που στην Πάλαιρο υπήρχαν ποδήλατα προς ενοικίαση και όλα αυτά πριν μπουν στην ζωή μας τοσο πολύ τα μηχανάκια(παπάκια). 
Ο Επισκέπτης της Παλαίρου όταν έμπαινε στην μεγάλη ευθεία πριν φθάσει στο χωριό θα συναντούσε στο δρόμο η άλογο, ή ποδήλατο, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για τις εργασίες τους τώρα θα συναντήσει τροχόσπιτα ή αυτοκίνητα που έχουν πάνω τους αρκετά ποδήλατα. . 
Η χθεσινή ποδηλατοδρομία στην Πάλαιρο δεν είχε αγωνιστικό σκοπό, αλλά να ξαναπεί στην ζωή μας το ποδήλατο σαν ένα μέσο άθλησης, περιήγησης και ξενοιασιάς χωρίς να δημιουργεί στον διπλανό μας προβλήματα.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες της Παλαίρου ήταν αρκετά χιλιόμετρα: Ξεκίνησαν από το Δημοτικό σχολείο με κατεύθυνση τον δρόμο που πάει για Μύτικα και στο βουνάκι, στα ξενοδοχεία έστριψαν και πήγαν παραλιακά περνώντας από την κεντρική πλατεία συνεχίζοντας παραλιακά στον δρόμο προς τα Όχθια και συνέχισαν στην περιοχή Ποταμάκι, μέχρι το γήπεδο και στην συνέχεια επέστρεψαν στα πρατήρια και στο δημοτικό σχολείο, ακολούθησαν την κεντρική οδό και έφθασαν πάλι στην κεντρική πλατεία στην παραλία.  













































google page rank