Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σημαντικές ειδήσεις στη συνάντηση του Χρήστου Σπίρτζη με τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη είχε ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, στο πλαίσιο των επαφών του με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες για τα προβλήματα του νομού μας.
Τέσσερα ήταν τα βασικά θέματα που ετέθησαν στον υπουργό κατά τη συνάντηση που κράτησε περίπου δύο ώρες και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό που...ξεχάστηκε στην πρώτη χάραξη, η πρόοδος των έργων στην Παρα-Ιόνια οδό Αμφιλοχίας – Ακτίου και Πλατυγιαλίου – Ιόνιας Οδού, η σύνδεση Μεσολογγίου με την Ιόνια Οδό και η τοποθέτηση πινακίδων στο Ρίο – Αντίρριο ως "Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης".

Ως προς το καθολικό αίτημα φορέων και πολιτών του νομού που αφορά στη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την πόλη του Αγρινίου, ο υπουργός επισήμανε ότι απαιτείται προκαταρτική μελέτη για την χάραξη της σύνδεσης από το Δήμο Αγρινίου και αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να επισπευσθεί η όλη διαδικασία.Διαβεβαίωσε πάντως οτι υπάρχει η πολιτική βούληση για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος.
Για την σύνδεση της Ιόνιας οδού με το Μεσολόγγι ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα με τους υφιστάμενους κόμβους.
Για τη σήμανση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με πινακίδες που θα φέρουν το όνομα του Χαρίλαου Τρικούπη ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε ότι θα τοποθετηθούν το αργότερο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με την τοποθέτηση των πινακίδων στις σήραγγες της Ιόνιας Οδού.Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε και την συνδρομή των δημοσιογράφων για την ονομασία των τριών σηράγγων της Ιόνιας οδού μέσα στον νομό.Στην περιοχή,θα ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα και αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των χωριών της Κλόκοβας και του Μεσολογγίου.
Για τον δρόμο Αμβρακίας- Ακτίου ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι πρόκειται για τέσσερεις διαφορετικές προβληματικές εργολαβίες.Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια το πρώτο κομμάτι Αμβρακία-Λουτρό- Κατούνα να ολοκληρωθεί έως το 2018 –υπολείπονται περίπου 600 μέτρα-, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια θα ενταχθούν σε εργολαβία «σκούπα» με νέο διαγωνισμό για να παραδοθεί ολόκληρο το έργο σε μια πενταετία.
Τέλος υποστήριξε ότι στα σχέδιά του είναι η ζεύξη της Λευκάδας να υποστηριχτεί με Μαρίνα στην Αιτωλοακαρνανία και υδατοδρόμιο στην περιοχή Πάλαιρος, γεγονός που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό.Μάλιστα ο υπουργός υπογράμμισε ότι με την χάραξη των νέων αυτοκινητόδρομων ο δρόμος της τουριστικής ανάπτυξης θα ακολουθεί πλέον δυτική κατεύθυνση.
Οι εκπρόσωποι των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη για τις αρχές Σεπτεμβρίου.
timelink
google page rank