Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακή Ενότητας με ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα 15/6, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεσολόγγι με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνας Σταρακά. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η μεταφορά της αρμοδιότητας για τη σύσταση και την εν γένει λειτουργία των ΤΟΕΒ (άρθρο 46, ν.4456/2017) στις Περιφέρειες. 
Στη σύσκεψη, όπου προήδρευσε η κ. Σταρακά, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Νικολόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος  Αγροτικής Οικονομίας, Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και Εκμηχάνισης της Γεωργίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χήρα, καθώς και τα περισσότερα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ.

Η κ. Σταρακά πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις  αρμοδιότητες των Περιφερειών, τόσο στα εγγειοβελτιωτικά έργα όσο και στην εποπτεία των Οργανισμών. 
Ενημέρωσε τους παριστάμενους για την άσκηση των αρμοδιοτήτων εποπτείας των ΤΟΕΒ στο τμήμα  Αγροτικής Οικονομίας, Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και Εκμηχάνισης της Γεωργίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής όλων των εγγράφων στην προϊσταμένη του.
 Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης σχετικά : «Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει επισημάνει αρκετές φορές στους αρμόδιους Φορείς (ΥπΑΑΤ-Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ότι τα αρδευτικά δίκτυα στην Αιτωλοακαρνανία, στην πλειοψηφία τους, έχουν κατασκευαστεί κατά τις δεκαετίες 1960 – 1970 και πλησιάζουν να εξαντλήσουν- ή έχουν εξαντλήσει ήδη- το όριο ζωής τους. Παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού καθώς και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν εξυπηρετούν πλέον τις απαιτήσεις αξιοποίησης της γεωργικής γης. 
Η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, αναγνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγγειοβελτιωτικών έργων αποτελεί προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, έχει προχωρήσει ήδη σε ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της». 
Και η κ. Σταρακά συμπλήρωσε: «Επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία της σύσκεψης την προσήλωσή μας στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία, ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα για τη χώρα και την περιοχή». 
Σημειώνεται, ότι η προϊσταμένη του τμήματος, κ. Χήρα,  ζήτησε τη συνεργασία όλων καθώς και την άμεση καταγραφή των προβλημάτων και των οικονομικών δεδομένων των οργανισμών.


google page rank