Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός τις ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός τις ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Γεωργίου. Απο την 01/11/19 εως την Κυριακή 03/11/19 βρίσκονταν σε προσκύνημα τεμάχιο του Αγίου και τελούνταν καθημερινές λειτουργίες όπου πλήθος πιστών με θρησκευτική κατάνυξη επισκέφτηκαν την εκκλησία μας. Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της ιεράς μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμανδρίτη Μακάριου Αντωνόπουλου συλλειτουργούντος του οικείου εφημέριου πατήρ Θεοδωρου Τριάντη.
Μετά τη θεία λειτουργία έγινε μια ωραία εκδηλωση στο προαύλιο χώρο και με αφορμή το άνοιγμα των κρασιών. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο η τοπική κοινότητα και ο σύλλογος βασιλοπουλιωτών πρόσφεραν στους πολυπληθείς καλεσμένους παραδοσιακές πίτες,ντόπια τυριά, σουβλιμάδες απο ντόπια χοιρινά,λουκάνικα παραγωγής και πλούσια ντόπια κρασιά φετινής σοδειάς. Ήταν μια ωραιότατη εκδήλωση με χαλαρή και όμορφη διάθεση απο όλους. Το χωριό μας αποδεικνύει οτι όλοι μαζι πάμε μπροστά και η συνεργασία αποδίδει καρπούς.
Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι χωριανοί ,και φίλοι απο τα γειτονικά χωριά τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Μας τίμησαν επίσης:ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης,η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χριστίνα Ταπραντζή-Πέτα, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Λιβάνης,η πρόεδρος της κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη,και ο πρόεδρος της κοινότητας Καραϊσκάκη τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Νίκο Χολή ιδιοκτήτη του studio make art στον Αστακό και για τη φετινή κάλυψη,φωτογραφικά,της εκδήλωσης και τη δωρεάν παραχώρηση των φωτογραφιών.
Χρόνια πολλά σε όλους με ευτυχία και συνεργασία.


























google page rank