Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Θετικά μέτρα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στις ευπαθείς ομάδες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου

ΒΟΝΙΤΣΑ 19/03/2020 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου, ο Δήμος προσφέρει μια ακόμη υπηρεσία στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, άτομα με προβλήματα υγείας) ενισχύοντας και επεκτείνοντας το Βοήθεια στο Σπίτι με τις Δημοτικές Δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης. 
Η εν λόγω Δομή η οποία θα στελεχωθεί από τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών, έχει αρμοδιότητα να καταγράφει τα αιτήματα των πολιτών και να τα διεκπεραιώνει σε συνεργασία με το βοήθεια στο σπίτι. Παρέχει φροντίδα και κάλυψη αναγκών όπως αγορά φαρμάκων, τροφίμων, διεκπεραίωση εγγράφων και συνδιαλλαγών με το δημόσιο, μετά από αξιολόγηση του αιτήματος. 
Όσοι ανήκουν ή όσοι γνωρίζουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, και δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και συνεπώς αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, μπορούν να καλούν κατά τις ώρες 08:00 π.μ. ως 18:00 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή στα τηλέφωνα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : 2643023118 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ : 2646032055 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ : 2643042047 
Επίσης, αιτήματα μπορούν να καταχωρούνται στο e-mail: 
dhmos.aktiouvonitsas20@gmail.com 
το όποιο είναι στη διάθεση του πολίτη αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό και θα διαχειρίζεται αποκλειστικά από τους εργαζομένους της δομής. 
Η παραπάνω υπηρεσία θα είναι στη διάθεση των πολιτών από Δευτέρα 23/03-2020 
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στέκεται κοντά στους Δημότες που έχουν ανάγκη, για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού με την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και την λύση των προβλημάτων καθημερινότητας. 


O Αντιδήμαρχος 
Βίτσας Δημήτριος
google page rank