Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησε το ταξίδι της για το Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα (photos)




Το ταξίδι της για το Τόκυο ξεκίνησε η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, στα χέρια των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020».

Η Τελετή Παράδοσης έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία θεατών, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα, Σπύρο Καπράλο, να παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.
Νωρίτερα είχε διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δύο Έλληνες δρομείς, τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη. Tην Τελετή παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Η Ελλάδα παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ιαπωνία με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και αλληλεγγύης. Άλλωστε, τις δύο χώρες ενώνει μια παραδοσιακή φιλία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σήμερα, το Φως του Ολυμπισμού είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους δεσμούς που μας ενώνουν. Είμαι σίγουρος ότι θα την υποδεχθείτε και θα την τιμήσετε με τα ανάλογα συναισθήματα και τον προσήκοντα σεβασμό, καθώς αποτελεί για μας, ένα κομμάτι της Ελλάδας και του πολιτισμού της.
Παράλληλα, εύχομαι ότι το ταξίδι της Φλόγας στη χώρα σας, θα προσφέρει χαρά και κυρίως ελπίδα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ας ευχηθούμε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, θα σβήσει τον ιό αυτό και θα τον νικήσει! Και μετά, το Ολυμπιακό κίνημα, ενωμένο και απαλλαγμένο από τον ύπουλο αυτό εχθρό, θα συγκεντρωθεί στο Τόκυο για να γιορτάσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που ενώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Την Φλόγα από το βωμό παρέδωσε στον κ. Καπράλο, η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, υπό την παρουσία της Χορογράφου των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτέμιδος Ιγνατίου. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των ενδυμασιών τους είχε η σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου και τη μουσική εμπνεύστηκε ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας. Την ευθύνη της Τελετής είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης και το συντονισμό ο Κωνσταντίνος Πανταζής.
Χαιρετισμό μέσω video έστειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» κ. Yoshiro Mori που μεταξύ άλλων είπε: «Η ιδέα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Τόκυο 2020 είναι η «Ελπίδα Φωτίζει τον δρόμο μας». Ελπίζω ότι το φως θα λάμψει στις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία και αυτό θα διώξει τα σκοτεινά σύννεφα που κρέμονται πάνω από τη γη και θα οδηγήσει τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων που προσδοκούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύομαι ότι, στις 24 Ιουλίου, αυτή η φλόγα θα φωτίσει το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυο».
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση στο Τόκυο.













google page rank