Ετικέτες

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από την Φ.Ο.Α. – “Η Αρτα σήμερα”

Η Φ.Ο.Α. –
Φωτογραφική Ομάδα art.A’s, στα πλαίσια του φεστιβάλ “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”, διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα “Η Αρτα σήμερα”.
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συμμετέχουν με φωτογραφίες τους από την σύγχρονη ζωή στην πόλη, την καθημερινότητα, το αστικό και περιαστικό τοπίο της.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από την 1/6/2021 έως 20/6/2021. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η συμμετοχή στον φωτογραφικό διαγωνισμό είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος συμμετοχής. Για την πιο ολοκληρωμένη απόδοση του θέματος οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με φωτογραφίες που η λήψη τους έχει γίνει από το 2019 έως και 20 Ιουνίου 2021.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τις φωτογραφίες τους στο email της ΦΟΑ
foartas@gmail.com συμπεριλαμβανομένου του Ονόματος, το Επίθετο και το Πατρώνυμο του δημιουργού με μέγιστο αριθμό φωτογραφιών ανά συμμετοχή τις τρεις (3), μέγιστου μεγέθους ως
1500pixel η μεγαλύτερη διάσταση.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι συμμετοχές που θα παραλαμβάνονται στο email της
ΦΟΑ (foartas@gmail.com) δύναται να αναρτηθούν στην facebook σελίδα της Ομάδας
(@FotografikiOmadaArtas) στο άλμπουμ της Εκδήλωσης.
Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα κριθούν από τον κινηματογραφιστή Βασίλη
Γκανιάτσα. Τα δώρα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του.
Ο Βασίλης Γκανιάτσας γεννήθηκε το 1945 στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και μεγάλωσε στην Άρτα. Από την ηλικία των έντεκα χρονών, δούλευε στον κινηματογράφο. Στο στρατό βρέθηκε στην ΥΕΝΕΔ και εκπαιδεύτηκε στην κινηματογράφηση ως φωτογράφος-οπερατέρ. Όταν επέστρεψε στην Άρτα το 1967 ασχολήθηκε και πάλι στον κινηματογράφο ως επιχειρηματίας. Το 1975 άνοιξε φωτογραφείο, αλλά, παράλληλα, κινηματογραφούσε από πάθος. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας και ενώ έχει παρουσιάσει πολλά τοπικά, ιστορικά και λαογραφικά ντοκιμαντέρ. Το 1988 έκανε και τον ραδιοφωνικό σταθμό ART FM και το 1992 δημιούργησε τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Ζει μόνιμα και εργάζεται στην Άρτα.