Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ : Απάντηση Αποστολάκη σε Κασόλα για το Μοναστηράκι

Απάντηση Δημάρχου στην ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας Κύμα Αλλαγής
Άγονη και υποκριτική η αντιπολίτευση του κ. Κασόλα για τα έργα στο Μοναστηράκι και ειδικότερα, για το έργο του βιολογικού καθαρισμού και την ένταξη του στο πρόγραμμα Τρίτση.
Με βάση την πρόσκληση 2 του προγράμματος Τρίτση η Συλλογή , η Μεταφορά και η Επεξεργασία λυμάτων του οικισμού Μοναστηρακίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η Επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βόνιτσας , αποτελούν ενιαίο έργο συνολικού προϋπολογισμού 7.840.239,42€ και συνεπώς δεν θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα, διότι δεν επαρκούν τα χρήματα.
Συνεπώς, ο προσανατολισμός μας για το σημαντικό αυτό έργο είναι να ενταχθεί κατ΄ εξαίρεση στο πρόγραμμα Τρίτση.
Σε αυτή την φάση επιλέξαμε τόσο για το Μοναστηράκι όσο και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας, έργα αγροτικής οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις), προϋπολογισμού 4.449.755€ (όσα και τα διαθέσιμα χρήματα από το πρόγραμμα), που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος μας, μια κατ εξοχήν αγροτική περιοχή.
Ο λαϊκισμός δεν μας βρίσκει σύμφωνους και όταν προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου είναι λυπηρό και σε καμία περίπτωση παραγωγικό.
Να σας υπενθυμίσω κ. Κασόλα ότι το 2013 φωτογραφηθήκατε να καταθέτετε φάκελο μελέτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος χωρίς αδειοδοτήσεις για την αποχέτευση στο Μοναστηράκι, ενώ γνωρίζατε - αν είχατε άγνοια επίσης λυπηρό-ότι το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούσε προτάσεις Α,Β και Γ επιπέδου, δηλαδή σε χωριά πάνω από 2000 κατοίκους και όχι σε Δ όπως είναι το Μοναστηράκι με πληθυσμό κάτω από 2000. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε του χωριανούς μας με ψεύτικες υποθέσεις.
Η προοπτική των Δημοτικών Διαμερισμάτων που Δήμου μας θα πρέπει να μας ενώνει, δεν χωρούν στο συμφέρον του τόπου μας, τεχνητές αντιπαραθέσεις.

Γεώργιος Αποστολάκης
google page rank