Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Άρωμα Πολιτισμού στην Κωνωπίνα. Έγιναν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου του χωριού !

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου ως Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
- Το Δημοτικό Σχολείο, μετά την παύση της λειτουργίας του, είχε περιέλθει παραδομένο στη φθορά του χρόνου και την εγκατάλειψη, με εμφανή σημάδια βανδαλισμών, έστεκε προδομένο, περιμένοντας καρτερικά την λύτρωσή του.
- Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα του Σχολείου μας, πήρε την πρωτοβουλία και έθεσε ως πρώτιστο μέλημά του, την ανακαίνισή του, και σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο μας, κατάφεραν από κοινού, να αναμορφώσουν αυτό το σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα σε ένα λειτουργικό Πολιτιστικό κέντρο, στολίδι για το χωριό και τον Δήμο μας.
- Κατά τη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησαν ο Αρχιερατικός επίτροπος Κατούνας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης και ο εφημέριος του χωριού μας Δημήτριος Χαμαλέτσος.
- Στη συνέχεια η κα Σοφία Ιωσηφίδου-Μεράντζα από το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, κ. Βασίλη Σκούρτα, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανακαίνισης του Σχολείου μας, την ωφελιμότητα, και την πολιτιστική προσφορά που θα έχει για το χωριό μας και την τοπική κοινωνία κατ’ επέκταση.
- Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Αποστολάκη του Αντιδημάρχου κ. Θόδωρου Στούπα και του Προέδρου του χωριού μας κ. Χρήστου Τίγκα.
Ακολούθησε παραδοσιακό τραπέζωμα στους παρευρισκομένους, που περιλάμβανε ως κυρίως μενού γουρουνόπουλα σούβλας κλπ Ξηρομερίτικα εδέσματα και εξελίχθηκε σ'ένα πανέμορφο – ξεχωριστό Ξηρομερίτικο γλέντι με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής, Κώστα & Μάκη Αριστόπουλο και Νίκο Καλαμίδα και με τη φιλική συμμετοχή του εντυπωσιακού χορευτικού τμήματος του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας, κράτησε το όμορφο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες
Παρέστησαν στα εγκαίνια, ο Αρχιερατικός επίτροπος Κατούνας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης και ο εφημέριος του χωριού μας Δημήτριος Χαμαλέτσος, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στούπας Θεόδωρος και Κώστας Φραδέλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης κ. Παντελής Αποστολάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημήτρης Στεργίου, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αθηνά Βέμη – Καρέλου, κ Πολιτευτής του Νομού μας κα Γεωργία Μπόκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Καλλιακμάνης Γιώργος και ο Αντιπρόεδρος Βρέντζος Ηλίας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΔΕΩΝΑ» και Δημοτική Σύμβουλος κα Αφροδίτη Μπουμπούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας: κ. Σωτήρης Προδρομίτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Χρήστος Χασακής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας κ. Θωμάς Καφρίτσας, ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων κ. Στέλιος Ντίνος, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Κουτσονικόλας και σύσσωμο το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας, η Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων Κατούνας κα Παναγιώτα Καραμπούλη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας κ. Θωμάς Κουδούνας.
mpampini
google page rank