Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Χριστίνα Σταρακά: Κάθε 17 Νοεμβρίου ο Έλληνας θυμάται και ενεργεί πιο αισιόδοξα με ανθρωπισμό και εθνική υπερηφάνεια.

Αύριο, μετά από 46 χρόνια,σε ανάμνηση της ηρωικής θυσίας των νέων στο βωμό των υψηλών ανθρωπίνων ιδανικών,συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που υπηρετούν την ιδέα της Δημοκρατίας της Ισότητας της Ελευθερίας και της Ελπίδας.
Αποδίδουμε φόρο τιμής σε εκείνους που τόλμησαν να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της Τυραννίας και να ξεπλύνουν με το αίμα τους την πιο μελανή σελίδα της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε τιμάται και θα τιμάται όσο υπάρχουν άνθρωποι.Τα τότε γεγονότα συγκλόνισαν όλη την ανθρωπότητα.Την 21η Απριλίου η τότε διεθνής Διπλωματία επέβαλε στη χώρα μας τη Δικτατορία. Μέχρι το 1970 η αντίδραση του λαού ήταν ασυντόνιστη. Το 1973 οι φοιτητές αποφασίζουν να δράσουν.
Γιατί τα νιάτα ξέρουν πάντα να χτίζουν ζωές και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Πέτυχαν το στόχο τους. Η Χούντα κατέρρευσε. Μήνυμα σημερινό η ενότητα του λαού και η ομοψυχία για κάθε Πολυτεχνείο. Αναγκαία και η συμπόρευση με τη διεθνή πραγματικότητα στη δημιουργία ενός κόσμου που αλλάζει. Κάθε 17 Νοεμβρίου ο Έλληνας θυμάται και ενεργεί πιο αισιόδοξα με ανθρωπισμό και εθνική υπερηφάνεια. Όλοι μαζί ας παλέψουμε για το δικό μας Πολυτεχνείο για τη δική μας Ελπίδα σεβόμενοι τα δίκαια και την ιστορική κληρονομιά τους έθνους μας.
google page rank