Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Κλιμάκιο του Υπ. Άμυνας στο Αεροδρόμιο Αγρινίου και στο Στρατόπεδο στον Άγριλο, αν θα υποδεχτούν μετανάστες

Φωτο: Απο το αρχείο μας το Μάιο του 2011 από την διαμαρτυρία
 των κατοίκων της περιοχής για την μη εγκατάσταση προσφύγων
 στον στρατόπεδο στον Άγριλο (Ψαρογιάννη)
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες. Στο πλαίσιο αυτό στελέχη του Υπουργείου Άμυνας επισκέφθηκαν σήμερα και έκαναν αυτοψία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου, όπως και στο στρατόπεδο στον Άγριλο πιθανότατα στα οποία εξετάζεται αν θα μεταφερθούν ή όχι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο ή η αίτηση των οποίων απορρίπτεται.
Αεροδρόμιο Αγρινίου 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, οι νέες «φουρνιές» των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που εξακολουθούν να έρχονται από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί από τους υφιστάμενους που βρίσκονται σε κλειστές δομές της Λέσβου και άλλων μεγάλων νησιών, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Στον αντίποδα θεωρείται ότι η Ήπειρος και η Κεντρική Μακεδονία έχουν σηκώσει ήδη μεγάλο βάρος οπότε δεν θα δεχθούν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, νέους εισερχόμενους. Στόχος είναι οι μεταφερόμενοι πρόσφυγες να κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ξεπερνάνε σε ποσοστό το 1% του τοπικού πληθυσμού κάθε περιφέρειας.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα περιόδευε στον νομό Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, κατόπιν το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί ιδιωτικώς στο Λονδίνο προκειμένου να δει την κόρη του Σοφία που ζει και εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει ευρεία σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.
www.agriniosite
google page rank