Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Τελεσίδικη καταδίκη και φυλακή για 50χρονο Αγρινιώτη για αποπλάνηση ανηλίκου

Εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο η έφεση που είχε ασκήσει Αγρινιώτης, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για αποπλάνηση ανηλίκου.
Η απόφαση ήταν και πάλι καταδικαστική, αυτή την φορά τελεσίδικα όπως και πρωτόδικα και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να κρατείται και να πρόκειται να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή (για τέτοια αδικήματα συνήθως οι καταδικασθέντες πάνε στις φυλακές Τρίπολης).
Η δίκη αυτή την φορά κράτησε 6 ώρες και ήταν εξαντλητική αλλά οι δικαστές έκαναν το καθήκον τους και στον δεύτερο βαθμό, παρά τις εγγενείς δυσκολίες σε μια τέτοια υπόθεση και λόγω της χρονικής απόστασης από την κακουργηματική πράξη. Υπενθυμίζεται πως αυτή είχε διαπραχθεί το 2003, δεκαέξι ολόκληρα χρόνια πριν, όταν το θύμα ήταν 12 ετών.
Η υπόθεση είχε εκδικαστεί πρωτοδίκως τον Απρίλιο του 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας στο εδώλιο του οποίου είχε καθίσει ο 48χρονος τότε Αγρινιώτης ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την αποπλάνηση με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 5 ετών καθώς και ποινή αφαίρεσης πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.
Να σημειωθεί ότι απαιτήθηκε νομικός αγώνας από την πλευρά του θύματος και της οικογένειας του, που οδήγησε στην απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση αν και προηγουμένως τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και η Εισαγγελία Εφετών είχαν εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για τον μεσήλικα Αγρινιώτη, ο οποίος σήμερα στο Εφετείο είχε στο πλευρό του και δύο μάρτυρες, την αδελφή του και ένα ακόμη άτομο.
google page rank