Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

«Κεραυνοί» Σαλμά για τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου-Ζήτησε την άμεση παραίτηση-Σοκαριστικά όσα αποκάλυψε (βίντεο)

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για τους χειρισμούς της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου αναφορικά με τα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ αλλά και στην κλινική Covid αλλά και για άλλα ζητήματα.
Ο κ. Σαλμάς επισκέφθηκε σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα και είχε συνάντηση με τον διοικητή στον απόηχο των αποκαλύψεων για 100% θνητότητα στη ΜΕΘ Covid ενώ σε δηλώσεις του εμφανίστηκε οργισμένος για την κατάσταση.
Σημείωσε πως στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύτηκαν 39 ασθενείς, οι 38 απεβίωσαν εκεί και ο ένας αφού μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Σήμερα μάλιστα κατεγράφη και άλλος θάνατος στη ΜΕΘ.
Ο κ. Σαλμάς έκανε γνωστή μια ακόμη παράμετρο: υψηλό είναι το ποσοστό θνητότητας και στην κλινική κορωνοϊού καθώς από τους 580 που νοσηλεύτηκαν έχασαν τη ζωή τους οι 61. Ποσοστό δηλαδή 17,2% όταν σε όμορο νοσοκομείο είναι μόλις 2%. Συνολικά από επιπλοκές της νόσου στο Νοσοκομείο Αγρινίου άφησαν την τελευταία τους πνοή 101 άτομα.
Ωστόσο αξιοσημείωτα είναι όσα καταμαρτυρά στη διοίκηση ο κ. Σαλμάς που υποστηρίζει πως ο «διοικητής κ. Τσώλης δεν κατάλαβε πως αυτό που συνέβαινε ήταν περίεργο, μη φυσιολογικό και άξιο διερεύνησης». « Είμαι λογιστής, δεν έχω γνώσεις ιατρικής, κάποιος έπρεπε να μου το πει», φέρεται να σχολίασε ο διοικητής σύμφωνα με τον κ. Σαλμά που έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες που θα διερευνηθούν από την Εισαγγελία ενώ ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει.
«O διοικητής δε πρόσεξε ποτέ, δεν ζήτησε τη γνώμη της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας γιατί-όπως είπε-δεν μιλιούνται για μήνες, δεν ζήτησε τη βοήθεια του επιστημονικού συμβουλίου, της υγειονομικής περιφεέρειας, δεν γνώριζε τους δείκτες λειτουργίας», ανέφερε για τον διοικητή ο Μάριος Σαλμάς.
Τον κάλεσε άμεσα να παραιτηθεί ειδάλλως πρέπει, ανέφερε, να απομακρυνθεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας . «Όποιος δεν τον απομακρύνει αναλαμβάνει διοικητική και ποινική ευθύνη», υποστήριξε ο κ. Σαλμάς.
Ο βουλευτής της ΝΔ ωστόσο στηλίτευσε και άλλα κακώς κείμενα, αναρωτήθηκε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η μη λειτουργία επί οκταετίας του υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, για λανθασμένη διαχείριση του νοσηλευτικού προσωπικού. Έκανε λόγο για νοσοκομείο με πολύ καλές προδιαγραφές που είχε ωστόσο κακές διοικήσεις και για «ψευτοσκοπιμότητες μικροσυνδικαλιστών». «Τα αποτελέσματα είναι εναντίον του κόσμου και όχι υπέρ του», ανέφερε.
Δείτε τις δηλώσεις Μάριου Σαλμά:

 

google page rank