Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1.

Καλεσμένοι στην εκπομπή οι κ. Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ), Κεγκέρογλου (Δημ. Συμπαράταξη) και Ρωμανιάς (πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης). 
1. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ακραία επιθετική ρητορική που αναπτύσσουν οι γειτονικές χώρες (ειδικά η Τουρκία και Αλβανία).  Επισημαίνεται σημαντική έλλειψη συντονισμού από πλευράς κυβέρνησης που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη «αδιάβαστη» εμφάνιση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου.  Ο κ. Καραγκούνης διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση αρνείται τη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής όταν έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τη Νέα Δημοκρατία;  Τόνισε πως στα εθνικά θέματα, η ΝΔ πάντα λειτουργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας την ομοψυχία και την συναίνεση.  Αλλά, δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, τα τελευταία πολλά χρόνια, σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μας θέματα έχουμε ακραίες επιθετικές  δηλώσεις τόσο από την Τουρκία, όσο και από τα Σκόπια και την Αλβανία, πράγμα που υποδηλώνει πώς κάτι δε γίνεται σωστά στην εξωτερική πολιτική και ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επιδεικνύει πρωτοφανή αδυναμία.
 
2. Ο βουλευτής σχολίασε πως αυτή η Κυβέρνηση επαίρεται ότι βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο αλλά δυστυχώς χάνει συνεχώς τις μάχες.  Η πολιτική που έχει επιλέξει παράγει μόνο δημοσιονομικές τρύπες και ελλείμματα, που για να καλυφθούν απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση.  Και από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές, η Κυβέρνηση αναζητά νέα μνημόνια.  Το 2014, η χώρα βρισκόταν σε τροχιά εξόδου από την κρίση και άρα σε ανατροπή αυτής της κατάστασης, αποδεικνύοντας πως η πολιτική που ακολουθήθηκε τότε ήταν επιτυχής.  Η σημερινή οικονομική πολιτική αποδεικνύεται ως πλήρως αποτυχημένη.
3. Επισημάνθηκε ότι έρχονται νέοι φόροι στον καφέ και τη βενζίνη, πρόσθετοι στους ήδη υπάρχοντες.  Ακολουθείται μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα χωρίς να παράγει κάποιο αποτέλεσμα.   Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τουρισμό που ενώ είχε αύξηση στις αφίξεις τουριστών, ακριβώς λόγω της φορολογίας που επεβλήθη, τα έσοδα ήταν κατά 500 εκ λιγότερα.
4. Το θέμα της υποτιθέμενης ανάπτυξης το 2017 αποτέλεσε θέμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των καλεσμένων.  Ο κ. Καραγκούνης αναρωτήθηκε πώς θα επιτευχθεί ο στόχος του 2,7% όταν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών περιορίζεται, οι εξαγωγές πέφτουν ενώ η αναξιοπιστία της κυβέρνησης εμποδίζει τις επενδύσεις;  Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης έχει καταντήσει «πολιτική ελεημοσύνης».  Άλλωστε, το ποσό που διατίθεται ως επίδομα αλληλεγγύης είναι το μισό από το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η ΝΔ το 2014.
5. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2017 οι πολίτες θα υποστούν νέες επιβαρύνσεις ύψους 2.6 δις ευρώ πλέον των ήδη δυσβάσταχτων μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016. 

google page rank