Το τροχαίο στο Αγρίνιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 20χρονος Δημήτρης Τσινιάς, μόνο ατύχημα δεν ήταν. Κάποιοι φαίνεται πως έστησαν το όλο σκηνικό για να καλύψουν ένα καλά προμελετημένο έγκλημα.
Όλα δείχνουν να ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Δημήτρης φιλοξένησε στο σπίτι του παππού του για δυο βράδια μια φίλη του. Η κοπέλα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα αφού είχε εμπλακεί σε μια παρέα «σκληρών» με παραβατική συμπεριφορά. Κάποια μέλη της ομάδας αυτής απείλησαν το νέο με όπλο  για να πάψει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Ακολούθησε σε δημόσιο χώρο άγριος καυγάς και φαίνεται ότι από τότε ο Δημήτρης Τσινιάς μπήκε στο στόχαστρο τους…
Οι τηλεθεατές ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της οικογένειας και στο τηλεφωνικό κέντρο έφθασαν σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτή τη γυναίκα. Η κοπέλα εντοπίστηκε, μίλησε με τη μητέρα του Δημήτρη για τη φιλία που είχαν αλλά αρνήθηκε ότι ήταν αυτή που φιλοξενήθηκε στο σπίτι του παππού του.
Η μοιραία νύχτα
Τη νύχτα του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, ο άτυχος νέος ζήτησε από έναν φίλο του που βρίσκονταν μαζί σε καφετέρια, να μεταφέρει το μηχανάκι του και τον ίδιο με το τζιπ του. Όταν αυτός του απάντησε ότι μηχανάκι δεν χωράει στο αυτοκίνητο του, ο Δημήτρης ισχυρίστηκε ότι αστειευόταν.
Λίγη ώρα μετά επιστρέφοντας σπίτι του, τον περίμενε ο θάνατος.
Μάρτυρας που βρισκόταν γύρω στις τρεις και μισή τα ξημερώματα στο σημείο, άκουσε τον ήχο της μηχανής αλλά και ενός αυτοκινήτου να βγαίνουν μαζί από το τούνελ που βρίσκεται στην περιοχή. Όλα δείχνουν ότι το αυτοκίνητο εμβόλισε τη μηχανή, τη χτύπησε δυνατά με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί σε πολλά μέτρα απόσταση και ο Δημήτρης να βρει ακαριαίο θάνατο.
Ένα τέταρτο πριν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, ερευνούσαν στην περιοχή για ένα ύποπτο αυτοκίνητο που είχε εμφανιστεί εκεί. Φαίνεται πως ο οδηγός είχε κρυφτεί κάπου κοντά και μόλις αντιλήφθηκε τη μηχανή την εμβόλισε.
Η οικογένεια κοντά δυο χρόνια τώρα, ερευνά βαθιά για να αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία εκείνη νύχτα. Ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε σαν πραγματογνώμονα, αποφάνθηκε μετά από έρευνα στην περιοχή, για την εμπλοκή του δεύτερου οχήματος που χτύπησε στην πίσω πλευρά τη μηχανή.
Ο μάρτυρας: Τον εμβόλισε στο τούνελ και τον έβγαλε απ’ το δρόμο…
Ο Νίκος Σχίζας που κατοικεί σε κοντινή απόσταση από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Τσινιάς, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» τα όσα άκουσε εκείνη τη νύχτα. Γύρω στις τρεις και μισή τα ξημερώματα καθόταν στα σκαλιά συγγενικού του σπιτιού. Η νύχτα ήταν πολύ ήσυχη. Ξαφνικά άκουσε από το τούνελ της οδού Ανδρέα Παπανδρέου ήχους από δύο κινητήρες. Ενός δικύκλου και ενός αυτοκινήτου. Ακολούθησαν ένας μικρός θόρυβος και στη συνέχεια ένας πολύ δυνατός. Τότε κατάλαβε πως ο κινητήρας του δικύκλου είχε σβήσει, αλλά ο κινητήρας του αυτοκινήτου συνέχιζε να λειτουργεί στο ρελαντί.
Ανέβηκε στη βεράντα του σπιτιού και είδε ένα άτομο πεσμένο στο οδόστρωμα να κουνιέται. Το αυτοκίνητο είχε φύγει με κανονική ταχύτητα για να μην κινήσει υποψίες, με κατεύθυνση το παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου. Ο μάρτυρας δεν άκουσε φρεναρίσματα, ούτε φωνές.
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Αμέσως έτρεξε για βοήθεια. Ο Δημήτρης βρισκόταν στο οδόστρωμα χωρίς παπούτσια και στα χέρια του είχε χόρτα. Μετά από λίγο ξεψύχησε. Ο μάρτυρας είναι πεπεισμένος ότι κάποιος εμβόλισε το δίκυκλο και το ‘βγαλε από την πορεία του με σκοπό τη θανατηφόρα κατάληξη. «Όποιος άλλος γνωρίζει κάτι, να βγει και αυτός να μιλήσει, είναι κρίμα…» είπε χαρακτηριστικά.
Ο φίλος: Τι μου ζήτησε ο Δημήτρης πριν την τραγωδία…
Στο «Τούνελ» μίλησαν οι φίλοι του θύματος που ήταν και οι τελευταίοι που τον είδαν πριν χάσει τη ζωή του. Τη μοιραία εκείνη νύχτα του Ιούνη γύρω στις δύο, ο Δημήτρης βρέθηκε με έναν φίλο στο καφέ-μπαρ ενός άλλου γνωστού τους. Δεν είχε κόσμο και οι τρεις νέοι μιλούσαν για κάμποση ώρα.
Όπως είπε στο «Τούνελ» ο ιδιοκτήτης του μπαρ, δεν υπήρχε τίποτε περίεργο στην συμπεριφορά του Δημήτρη, πέρα από το γεγονός ότι ζήτησε από το φίλο του να του μεταφέρει με το αυτοκίνητο το μηχανάκι.
Στο δρόμο για το σπίτι σταμάτησε σε μια ταβέρνα, μετά το κάλεσμα άλλων φίλων που ήταν εκεί. Κάθισε για μια περίπου ώρα χωρίς να καταναλώσει πολύ αλκοόλ. Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του, οι φίλοι του δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι σκοτώθηκε από ατύχημα με το συγκεκριμένο μηχανάκι. Πιστεύουν ότι κάτι άλλο έχει συμβεί και ζητούν όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Τον περιέγραψαν σαν ένα παλληκάρι που δεν είχε διαφορές με άλλους, αλλά τελευταία φαινόταν σαν κάτι να τον απασχολούσε.
Το στημένο σκηνικό κοντά στο τούνελ
Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου νέου Άννα Καπνιάρη, βρέθηκε με τον ρεπόρτερ του«Τούνελ»στο χώρο του μυστηρίου, λίγα μέτρα απόσταση από το σπίτι της. Περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τις συνθήκες που επικρατούσαν τη νύχτα που το παιδί της χάθηκε για πάντα.
Ο καιρός ήταν καλός, είχε ορατότητα και δεν υπήρχε ολισθηρότητα στο οδόστρωμα. Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης δεν φορούσε κράνος, η μηχανή στην οποία επέβαινε ήταν μικρού κυβισμού και δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα που θα δικαιολογούσε μια τόσο σφοδρή πρόσκρουση με ακαριαίο θάνατο.
Όπως είπε, κοντά στο τούνελ υπήρχε κάμερα ασφαλείας που όμως δεν λειτουργούσε. Πρόβλημα είχε και ο παλλόμενος σηματοδότης που επίσης δεν λειτουργούσε εκείνη τη μοιραία νύχτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η οικογένεια με τη δίχρονη έρευνα της και με τη συμβολή πραγματογνώμονα, θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή δεύτερου οχήματος που έπεσε με δύναμη πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος νέος. Το δυνατό χτύπημα που δέχτηκε το δίκυκλο φαίνεται και από τη στρέβλωση που έχει υποστεί ο σκελετός του. Το τιμόνι σχεδόν ενώθηκε με τη σέλα καθίσματος.
Λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που διεξάγονταν εκείνη την περίοδο το σχολείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο, φυλασσόταν από αστυνομικό. Την ώρα του συμβάντος ένα ύποπτο ΙΧ κινούνταν περιμετρικά του συγκροτήματος και ο αστυνομικός κάλεσε την ασφάλεια για να εντοπιστεί και να ελεγχθεί , αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η Άννα Καπνιάρη αναφέρθηκε σε ένα καυγά που είχε πρόσφατα ο γιος της με την παρέα μιας φίλης του. Το θύμα είχε προσφερθεί να τη βοηθήσει για να ξεφύγει από αυτούς που την εκμεταλλεύονταν. Είχε μάλιστα φιλοξενήσει δυο βραδιές την άγνωστη στην οικογένεια κοπέλα.
Ο παππούς: Φιλοξενούσε την κοπέλα γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα…
Ο παππούς του άτυχου 20χρονου Δημήτρης Καπνιάρης, απηύθυνε δραματική έκκληση στο «Τούνελ»σε όποιον γνωρίζει κάτι για το χαμό του αγαπημένου του εγγονού να μιλήσει και να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της οικογένειας.
Λίγο καιρό πριν το τραγικό συμβάν, ο Δημήτρης του είχε ζητήσει να φιλοξενήσει στο σπίτι του για δυο μέρες μια φίλη του, που αντιμετώπιζε προβλήματα. Ο ηλικιωμένος είχε δει τους νέους να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Ο εγγονός του δεν του είχε αποκαλύψει το όνομα της, σαν να ήθελε να την προστατέψει. Την περιέγραψε σαν μια αδύνατη κοπέλα, με μακριά μαύρα μαλλιά που τα κάλυπτε με μαντήλι.
Του έστησαν καρτέρι θανάτου για μια γυναίκα;
Ο πατέρας του θύματος , περιέγραψε στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» τη διαδρομή που ακολούθησε ο γιος του εκείνο το βράδυ. Μόλις λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα, χαιρέτησε γνωστό του αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή για να εντοπίσει το ύποπτο αυτοκίνητο. Ο ίδιος του επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης οδηγούσε με μικρή ταχύτητα.
Στην οικογένεια έφτασαν πληροφορίες για ύποπτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον τόπο. Ένα λευκό βαν και ένα μαύρο ΙΧ. Κανείς όμως δεν έχει επίσημα μιλήσει μέχρι σήμερα γι αυτά.
Όπως είπε στην εκπομπή ο πατέρας, στη συγκεκριμένη διαδρομή πριν και μετά το τούνελ υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι όπου κάποιος θα μπορούσε να έχει στήσει εκεί καρτέρι στο γιο του.
Φίλος του Δημήτρη του εκμυστηρεύτηκε πως λίγο καιρό πριν το δυστύχημα, είχε εμπλακεί σε καυγά με δύο άγνωστα άτομα. Ο ένας από αυτούς είχε μεγάλο τατουάζ μάλλον στο αριστερό του χέρι ,από τον αγκώνα και κάτω.
Η αδελφή του Δημήτρη Γεωργία, μίλησε στην εκπομπή: «Ήταν μεγάλο σοκ για μένα γιατί χάθηκε με το δικό μου μηχανάκι» είπε στο «Τούνελ». Ισχυρίστηκε πως ο Δημήτρης είχε αλλάξει τελευταία, δεν κοιμόταν καλά και έδειχνε προβληματισμένος αλλά δεν αποκάλυπτε τι τον απασχολούσε ούτε σ’ αυτήν. Απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει να βοηθήσει την οικογένεια. «Ξέρουμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω αλλά το ότι έφυγε τόσο άδικα μας σκοτώνει καθημερινά» κατέληξε.
agriniopress