Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η «Τραβιάτα» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο.

        Το Μεσολόγγι  βρίσκεται μεταξύ των 13 πόλεων της Ελλάδας, όπου το  Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα γίνει η πρεμιέρα  της κινηματογραφικής προβολής της όπερας «Τραβιάτα», από την Εθνική Λυρική Σκηνή.


Η κινηματογραφική προβολή θα γίνει στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου  στις οκτώ το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και γίνεται  με την  συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.

Με την δημοφιλέστατη «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι ξεκινά το νέο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών των παραστάσεων της Ε.Λ.Σ., με τίτλο «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη». ........
Πρόκειται για ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που στόχο έχει να ταξιδέψει την λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω των κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου

Η όπερα «Τραβιάτα» περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Πρόκειται  για ένα από τα  αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας.

Η σκηνοθεσία , τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα  κοστούμια είναι  του Νίκου Πετρόπουλου, η εξαιρετική απόδοση της Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΛΣ υπό τον Ηλία Βουδούρη.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Βιολέτας η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, μαζί της ο Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πλατανιάς .Το καστ συμπλήρωσαν  νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες Μονωδοί. Την Χορωδία της ΕΛΣ, διεύθυνε  ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ την χορογραφία υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.

 Νίκη Παπαδούλα

πηγή: ert.gr
google page rank