Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια της ΓΕΑ στις 14 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή της η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) διοργανώνει την κεντρική της εκδήλωση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με τίτλο: «Γ.Ε.Α.: 70 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στον πολιτισμό».
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Προέδρου της Γ.Ε.Α. Χρήστου Θετάκη, ενώ θα προβληθεί οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την ιστορία του συλλόγου. Ομιλητές θα είναι ο Γρηγόρης Μπενέκας (Επ. Σχολ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Στίβου Γ.Ε.Α.) και η Παρασκευή Κότσαλη-Κατσακιώρη (Φιλόλογος),...
οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους θα αναδείξουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της έως τώρα πορείας του σωματείου, εστιάζοντας στη συμβολή του στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις προσώπων, τα οποία με το έργο τους, τις προσπάθειές τους και τις διακρίσεις τους, έχουν συμβάλει στην προώθηση του ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο (Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας), Πύρρο Δήμα (Χρυσό Ολυμπιονίκη), Δημήτρη Μπακοχρήστο (Χάλκινο Παραολυμπιονίκη) και Γεράσιμο Κορδάτο (Μαραθωνοδρόμο ΑμεΑ).

Εν συνεχεία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των πορτραίτων προσωπικοτήτων που με τη στάση τους και την προσφορά τους συνέβαλαν ώστε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο πέρασμα των χρόνων να αναπτύξει μια πολυσχιδή αθλητική και πολιτιστική δράση. Πρόκειται για τους αείμνηστους ευεργέτες της Τάσο Παπαστράτο και Χριστόφορο Κατσάμπα, καθώς και για τον πρώτο Πρόεδρο του σωματείου Κων/νο Χειμάρρα. Τα εν λόγω έργα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Αντώνης Ναστούλης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία «Ήριννα», ενώ στο τέλος θα γίνει ξενάγηση στο Αθλητικό Μουσείο Αγρινίου, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου και φιλοξενεί αυτή την περίοδο την έκθεση με θέμα«Αθλητισμός και Τέχνη-Τέχνη και Ολυμπιακοί Αγώνες». Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον ιδρυτή του Μουσείου και Αντιπρόεδρο της Γ.Ε.Α. Διονύση Μπαμπαρούτση.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης-δημοσιογράφος Νικόλαος Κανής.
google page rank