Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ουρές χιλιομέτρων στην Αβάνα για το «ύστατο χαίρε» στον Φιντέλ Κάστρο (ΦΩΤΟ)

Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο. Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας περιμένουν επί ώρες για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον comandante, στην πλατεία της Επανάστασης, σημείο όπου ο ίδιος είχε εκφωνήσει πολλούς από τους διάσημους λόγους του.
Λουλούδια, φωτογραφίες και σημειώματα κατακλύζουν το χώρο όπου είναι τοποθετημένη η τεφροδόχος, τα παράσημα και μια μεγάλη φωτογραφία του Φιντέλ, περιστοιχισμένα από άνδρες της Επαναστατικής Φρουράς.
Το πρωί χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας πραγματοποίησαν πορεία από το Πανεπιστήμιο στην πλατεία της Επανάστασης.
Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε η τελετή στην πλατεία της Επανάστασης, την οποία  παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα.
Στη συνέχεια, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο  μεταφέρθηκε στο Σαντιάγο ντε Κούβα, την πόλη απ” όπου ξεκίνησε την Επανάσταση το 1959.
Η πομπή διάσχισε 13 από τις 15 επαρχίες της χώρας και εκτιμάται ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθήσουν την πορεία της, και αποχαιρετησανν τον ηγέτη της Επανάστασης.
google page rank