Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από τα δυτικά

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, διαβίβασε στους Δήμους της Π.Ε.  έγγραφο που περιέχει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, το οποίο ισχύει από τo  Σάββατο 26-11-2016 μέχρι και την Τρίτη 29-11-2016.
«Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.» επισημαίνεται στο έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας:               
Αναλυτικά το δελτίο πρόγνωσης του καιρού:

Επιδείνωση του καιρού αύριο Σάββατο (26-11-2016) από τα δυτικά με  κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. αύριο Σάββατο 26-11-2016τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, και σταδιακά η ανατ. Πελοπόννησος   και η ανατολική Στερεά.
2. την Κυριακή 27-11-2016 και την Δευτέρα 28-11-2016  το Ιόνιο(κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, και  Στερεά,.
Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές  περιοχές θα εξασθενήσουν.
3. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά  στοιχεία από την Τρίτη 29-11-2016 αναμένονται:
θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς   και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο,
σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην  ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού
και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)
Ο προϊσταμενος πολιτικης προστασιας

Περιφερειακης Ενοτητας Αιτωλοακαρνανιας
Γιαννης  Τεγας
google page rank