Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Άλλο ένα μεγάλο έργο που σχεδίασε ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και εντάχθηκε «Ο Δρόμος Κατούνα – Λουτράκι»

Ο Δρόμος Κατούνα –Λουτράκι Ακτίου – Βόνιτσας είναι ένα από τα 23 νέα έργα οδοποιίας των οποίων την ένταξη  ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σήμερα, 23/11/2016. 
Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας και στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και στην λειτουργικότητα της οδικής δικτύωσης και ένωσης της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, διευκολύνει την  πρόσβαση στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ενισχύει την ανάπτυξη και επιλύει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του Λουτρακίου. 
Είναι ο δρόμος - όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους  8,160 μέτρων που  σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί. Ένας δρόμος που ενώνει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και εξυπηρετεί  τις  ανάγκες  των  κατοίκων  της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων  θέλουν  να  κινηθούν  προς  το  Λουτράκι,  την  Βόνιτσα,  Πάλαιρο,  Λευκάδα. 
Αποτελεί την διέξοδο του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου   προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία. 
Ήταν δέσμευση και όραμα της  παρούσας δημοτικής αρχής η οποία μεθοδικά το σχεδίασε, το πάλεψε και το  πέτυχε, παρόλο που δεν εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ μετά από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να πείσει για την αναγκαιότητα του έργου με αποτέλεσμα σήμερα να μπει η δεύτερη υπογραφή του Αλέξη Χαρίτση και να ενταχθεί στο πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550,000,00€ 
Θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσουμε δημόσια: 
Τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη Χρήστο τον γενικό γραμματέα Δέδε Γεώργιο, τον γενικό Διευθυντή του Μακρή Διονύσιο και τον συνδημότη μας από την Κατούνα Κατσίκα Κώστα επιβλέποντα μηχανικό  από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο έργο Ακτιο - Αμβρακία. 
Επίσης τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια, με δεδομένο ότι το έργο συμφωνήθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια διότι διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες για μεγάλα οδικά δίκτυα, για δημοπράτηση αλλά και για επίβλεψη.
Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας. 
Με την ένταξη αυτού του μεγάλου έργου πνοής για τον Δήμο μας και ειδικά για την πρώην δημοτική ενότητα Μεδεώνος αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν μια δημοτική αρχή κινείται συντεταγμένα, μεθοδικά, με όραμα και με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων του, τα αποτελέσματα την δικαιώνουν.

google page rank