Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Χαμός στη δίκη της «μαύρης χήρας» με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη

Με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη  και μέσα σε κλίμα έντασης και λεκτικών επιθέσεων συνεχίστηκε Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Τρίπολης η δίκη της αποκαλούμενης «μαύρης χήρας» της Αργολίδας, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014, σε σπίτι κοινού τους φίλου.
«Η ίδια, η κατηγορούμενη απευθύνθηκε σε έμενα για να κάνω μια έρευνα, να βρω κάτι. Ήταν σαν να ήθελε να χρησιμοποιήσει, την εκπομπή, σαν ένα θέατρο για να δώσει μια παράσταση, εγώ αυτό ένιωσα», δήλωσε η Αγγελική Νικολούλη.
Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» εξεταζόταν για πάνω από 2,5 ώρες, καθώς κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για τα όσα προέκυψαν από την δημοσιογραφική της έρευνα, αλλά και για τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλατό της εκπομπής της και τις δύο φορές που εμφανίστηκε η κατηγορούμενη.

«Αντί να έχει αυτό το σοκ που βρέθηκε στο χώρο που δολοφονήθηκε ο σύζυγος της, αστειευόταν με το συνεργείο, μπήκε μέσα στο σπίτι και μίλησε και με τον ιδιοκτήτη», δήλωσε η κυρία Νικολούλη.
«Στο υλικό του ρεπορτάζ έβλεπα μια γυναίκα που ενώ είχε χάσει τον άνδρα της, μιλούσε με τόνο ψύχραιμο και περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια μέρες, ώρες και λεπτά, χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση. Σκέφτηκα πως μπορεί να είναι του χαρακτήρα της γιατί δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο στο πένθος. Προβληματίστηκα όταν την είδα στον τόπο όπου ο σύζυγος της δολοφονήθηκε. Όπως μας είπε ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε εκεί μετά το φονικό. Ήταν άνετη και αστειευόταν με το συνεργείο σαν να μην αφορούσε την ίδια το όλο σκηνικό…» είπε.
«Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στον τόπο του συμβάντος έλεγε «δεν ξέρετε πόσο αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο», αναφερόμενη στον παιδικό φίλο του θύματος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός. Ο ίδιος που βρισκόταν στο σημείο, ενοχλήθηκε και της ζήτησε να φύγει για να μιλήσει στους συνεργάτες του «Τούνελ».
Περιέγραψε ακόμα τη στάση της χήρας μέσα στο στούντιο όσο συγκεντρώνονταν πληροφορίες και συνεχιζόταν η έρευνα. Όπως είπε, στα διαλείμματα αναρωτιόταν συνεχώς για την εικόνα της και ρωτούσε : «Τα είπα καλά;» Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η δημοσιογράφος τα μικρόφωνα στις ζωντανές εκπομπές είναι ανοιχτά. Την κατέγραψαν να ρωτάει το συνοδό της αλλά και τον δικηγόρο της οικογένειας του άνδρα της «Πως με είδες;» «Τους τάπωσα τους αστυνομικούς…».
«Είναι γεγονότα αυτά;» διέκοψε για μια ακόμα φορά ο συνήγορος υπεράσπισης προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που είπε: «Ναι, είναι».
Η δημοσιογράφος ήταν η 33η μάρτυρας της δίκης και η παρουσία της νωρίτερα από τη σειρά της στο δικαστήριο, προκάλεσε την οργή των συνηγόρων υπεράσπισης.
«Να έρθει με τη σειρά της, δεν είναι μάρτυρας αντικειμενικός. Θα πληρώσει η κυρία, γιατί ήρθε να κάνει την υπερασπιστή των αστυνομικών», δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Β. Ρομπότης.
Μάρτυρας στη δίκη είναι και ο φίλος του 42χρονου θύματος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες ο καπετάνιος, στην Κοιλάδα Αργολίδας. Οι σφαίρες άνηκαν στο όπλο του φίλου του.
«Από τις συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί και οι οποίες τον αφορούν, δημιουργούνται -όχι μόνο σε μένα αλλά και στο δικαστήριο-, πάρα πολλά ερωτηματικά για το ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
«Ο άνθρωπος αυτός είχε εξαφανίσει τις σφαίρες από το συρτάρι που ήταν και το όπλο και τον ρωτήσαμε πως είναι δυνατόν να παίρνεις τις σφαίρες και να τις εξαφανίζεις, και είπε “φοβήθηκα,γιατί το όπλο δεν το κατείχα νόμιμα”», εξήγησε η κυρία Νικολούλη.
Αμφιβολίες και ερωτήματα για τον ρόλο του φίλου του θύματος έχει και η πλευρά της κατηγορούμενης.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της Αγγελικής Νικολούλη οι δύο δικηγόροι της χήρας, πατέρας και γιος, αντέδρασαν αποχωρώντας από το δικαστήριο.
Το δικαστήριο διόρισε αυτεπαγγέλτως δύο νέους δικηγόρους για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης.
Φεύγοντας οι δύο συνήγοροι της Δήμητρας Βούλγαρη- Λάμπρου, είπαν πως θα υποβάλλουν αίτηση εξαίρεσης της Προέδρου από το Δικαστήριο.
Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
google page rank