Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε και συζήτησε με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.  Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λεωνίδας Υφαντής παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι καθημερινά και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το προεδρείο επεσήμανε στον κ. Καραγκούνη την άσχημη κατάσταση  των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου.  Ενώ έχουν εκπονηθεί μελέτες που έχουν γνωστοποιηθεί στο αρμόδιο υπουργείο, η συντήρηση του κτηρίου και πιο συγκεκριμένα η αποκατάσταση των υπαρχόντων ζημιών δεν έχει προχωρήσει,.
Επίσης, ο κ. Καραγκούνης επισκέφτηκε τις Γραμματείες του Ειρηνοδικείου και του Εφετείου όπου διαπίστωσε την έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα υπογραμμίστηκε  η ανάγκη ενίσχυσης σε γραμματείς στο Ειρηνοδικείο αλλά βεβαίως και η ενίσχυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Φεύγοντας, ο βουλευτής συνομίλησε με το προσωπικό του Δικαστικού Μεγάρου, άκουσε τα προβλήματα τους και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους.

Για μια ακόμη φορά, από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής επισημαίνει την άγνοια του Υπουργού, κ. Κοντονή, για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.  Μια κατάσταση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η Κυβέρνηση, αφού τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχουν προχωρήσει έτοιμα νομοθετήματα που βρίσκονται στα συρτάρια του Υπουργείου και επιπλέον  κατήργησε άκομψα ειδικές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και πολέμησε λυσσαλέα νέους εκσυγχρονιστικούς θεσμούς όπως αυτόν του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού.  Το πιο τρανταχτό παράδειγμα, από το σύστημα της ηλεκτρονικής απομαγνητοφώνησης, που ενώ έχει εγκριθεί και παραδοθεί επί των ημερών της ΝΔ, ελάχιστα Δικαστήρια μπορούν τα το χρησιμοποιήσουν, λόγω της έλλειψης συντονισμού και τεχνικής υποστήριξης από το Υπουργείο.  Αυτό τα λέει όλα!      
google page rank