Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών, η γιορτή του Αη Θυμιού στην Κωνωπίνα !

    Με ιδιαίτερη κατάνυξη  και με τη συμμετοχή  πιστών, που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, γιορτάστηκε στο χωριό Κωνωπίνα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, στις 19 & 20 Ιανουαρίου ο εορτασμός της τοπικής Βυζαντινής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου. 
Ο εορτασμός ξεκίνησε την Πέμπτη  19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16.45, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, χοροστατούντων των αιδεσιμοτατων:  Δημητρίου Χαμαλέτσου, Φωτίου Σαράκη και Θεοδοσίου Αθανασοπούλου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η ευλογημένη και καθιερωμένη αρτοκλασία, που προσέφεραν οι πιστοί και μοιράστηκε στο εκκλησίασμα αντί για αντίδωρο που δίνει ο παπάς στην πρωινή ακολουθία. 

Την επόμενη, ημέρα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του εφημέριου της Κωνωπίνας Δημητρίου Χαμαλέτσου και του αιδεσιμότατου  Νικοδήμου Ζαβογιάννη παρουσία, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Λύτρα, του Αντιδημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Στούπα Θεόδωρου, του  Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Φερεντίνου Ευθυμίου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημητρίου  Στεργίου.
Παρέστησαν επίσης  στον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βέμη - Καρέλου Αθηνά, η Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεώνα» και Δημοτική Σύμβουλος κα. Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σαλοδημήτρης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασίλειος Σκούρτας, ο Πρόεδρος της Κωνωπίνας κ. Χρήστος Τίγκας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Κωστακιώτης Σωκράτης και Νώντας Τσαμποδήμος, καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες και  πιστοί από την ευρύτερη περιοχή που είχαν  κατακλύσει τον ναό και τον  αύλιο χώρο του.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του ναού, προσφέρθηκαν   Ξηρομερίτικα γλυκίσματα  σ’ όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακολούθησε «κέρασμα» σε καφενείο του χωριού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιωτών δεξιώθηκε τους επισκέπτες.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου εκφράζει την ευαρέσκειά του, σ’ όλους όσους προσήλθαν στην Κωνωπίνα, και τίμησαν με την παρουσία τους  τον εορτασμό, της μοναδικής εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου στο  Ξηρόμερο  και το Νομό Αιτ/νίας, ευχόμενος ο Άγιος Ευθύμιος να είναι αρωγός και προστάτης στη ζωή τους












google page rank