Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών στον κατηγορούμενο οδηγό για τον «υγρό» θάνατο των τριών φοιτητών

Εντάσεις, διακοπές και φορτισμένο κλίμα στη δίκη
Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδίκασε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο οδήγησε στον «υγρό» τάφο στο λιμάνι της Πάτρας, τρία νέα παιδιά. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση. Να σημειωθεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, όμως δεν έγινε δεκτό. Η δίκη για την τραγωδία, χαρακτηρίστηκε από τις έντονες εντάσεις και τις διακοπές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία μπήκε στην αίθουσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Το κλίμα κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, ενώ υπήρχαν και αρκετές στιγμές έντασης. Όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.gr, ο πατέρας του Ανδρέα, Βησσαρίων Αλέξης, πλησίασε τον κατηγορούμενο και του έδειξε φωτογραφία του γιού του. Το έκανε όπως είπε, για να ξέρει ποιο ήταν το παιδί του.

Μιλώντας μάλιστα την Παρασκευή στο tempo24.gr, ο κ. Αλέξης είχε αναφέρει πως ενάμιση χρόνο τώρα, ο οδηγός του μοιραίου οχήματος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της οικογένειας έστω για μία συγνώμη. Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πολιτική αγωγή ζήτησε από την έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.
Η μητέρα της Ρεγγίνας Ζαπάντη, της 23χρονης που έχασε και αυτή τη ζωή της, ζήτησε «σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν». Μάλιστα κατηγόρησε το συνήγορο υπεράσπισης του 25χρονου κατηγορούμενου για τη στάση του προς τα τρία παιδιά, ενώ έκανε λόγο για «βλακώδη επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί στην υπεράσπισή του.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και αφορά την υπόθεση του πνιγμού των τριών φοιτητών στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015. Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για το Δεκέμβριο του 2016, όμως είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι ο νεαρός οδηγός του οχήματος από την Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είχαν ανασυρθεί από το λιμάνι της Πάτρας ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

tempo24.gr
google page rank