Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εντυπωσίασε το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου Βόνιτσας με τον «Οδυσσεβάχ»

Το παραμύθι «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Θεατρικού  Φεστιβάλ από το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου Βόνιτσας στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Το έργο σκηνοθέτησε η Γεωμπρέ Βασιλική καθηγήτρια Γαλλικών στο Γυμνάσιο του Μοναστηρακίου-Βόνιτσας.
Mίλησε στο AgrinioTimes.gr και τη Χρύσα Σπαή, για την οργάνωση της παράστασης μετά την επιτυχημένη εκτέλεση από τους μαθητές – ηθοποιούς στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.
-Μιλήστε μας για το έργο «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»
Είναι ένα παραμύθι που μας γυρνάει στο παρελθών ξεκινώντας από την Οδύσσεια, τις  χίλιες και μια νύχτες και Σεβάχ ο θαλασσινός. Είναι μια ανάμιξη των παραμυθιών που έχουν στόχο την «Ιθάκη». Την Ιθάκη της καρδιάς μας. Που για να φτάσουμε χρειαζόμαστε τόλμη και θάρρος. Περνάμε από λαιστρυγόνες την χώρα των λωτοφάγων για να φτάσουμε στην δική μας Ιθάκη.
-Πόσοι μαθητές – ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση;
Εικοσιδύο μαθητές – ηθοποιοί και τρεις μουσικοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το γυμνάσιο έχει 57 μαθητές από τους οποίους οι μισοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση.
-Τα κοστούμια είναι χορηγίες ή βοήθησαν οι γονείς των παιδιών;
Τα κοστούμια τα φτιάξαμε μόνοι μας με την βοήθεια των γονέων.
-Πόσα χρόνια συμμετέχει το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου – Βόνιτσας στο μαθητικό φεστιβάλ;
Είναι η τέταρτη φορά που λαμβάνει μέρος στο φεστιβάλ το σχολείο μας.
-Πιστεύετε ότι τα παιδιά έχουν πάρει εφόδια από την θεατρική παιδεία που να τα ακολουθούν σε όλη την ζωής τους;
Η θεατρική παιδεία βοηθάει τα παιδιά στην αυριανή πορεία στο στίβο της ζωής τους, να αποκτήσουν άμυνες. Αυτό το παραμύθι έδωσε στα παιδιά: την αξία της οικογένειας, την αξία της φιλίας, την αξία της συντροφικότητας και της επιμονής στον στόχο της ζωής τους. Θα τα βοηθήσει να διακρίνουν και να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους μέσα στην ζωή.


agriniotimes
google page rank