Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«ΠΑΙΡΝΟΥΝ» ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ!

Εντός μερικών ημερών θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού  και  η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αιτ/νίας  θα αναλάβει την ευθύνη της πυρασφάλειας στο κλιμάκιο της Κλόκοβας
 Το κτίριο του κλιμακίου στην Κλόκοβα θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες όμως υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον αριθμό πυροσβεστών που θα απαιτηθεί για να επανδρώσει το κλιμάκιο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται σε 20 πυροσβέστες.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι  σε μια περιοχή που στατιστικώς είναι από τις πλέον πυρόπληκτες η επάνδρωση του συγκεκριμένου κλιμακίου στην Κλόκοβα με πυροσβέστες που ήδη υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αιτ/νίας, που το δυναμικό είναι ήδη ελλειμματικό, θα επηρεάσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό το φετινό καλοκαίρι .

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη μετακίνηση προσωπικού. Όπως μας ανέφερε ο Διοικητής της Π.Υ Ναυπάκτου κ. Χριστόφορος Μπόκας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση η υπηρεσία του από το κλιμάκιο της Κλόκοβας, δεν υπάρχει καμία εντολή για μετακίνηση παρά μόνο αιτήσεις για όσους πυροσβέστες θέλουν εθελοντικά να μετακινηθούν στο κλιμάκιο. Επισημαίνει παράλληλα πως αν τα 20 άτομα που θα χρειαστούν στην Κλόκοβα μετακινηθούν ισομερώς από τις Π.Υ σε πρώτη φάση δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα και παράλληλα τόνισε  «Η Π.Υ Ναυπάκτου έχει δύναμη 55 ανδρών αν για παράδειγμα φύγουν 10 ή 20 άτομα σαφώς θα δημιουργηθούν προβλήματα και θα υπάρξει πρόβλημα την αντιπυρική περίοδο. Ελπίζω πως οι ιθύνοντες δεν θα θελήσουν να αποδυναμώσουν μεμονωμένα κάποιες υπηρεσίες χωρίς παράλληλα να αυξήσουν την πυροσβεστική δύναμη».

google page rank