Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αλλο ένα έργο για την Βόνιτσα. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 555.000,00 € η πρόταση του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας για την κατασκευή πεζογέφυρας που θα συνδέει την Αγία Παρασκευή με την Περιοχή Χώρα της Βόνιτσας.

Άλλη μια επιτυχία του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των έργων που θα ξεκινήσουν στο Δήμο αυτή την περίοδο, κοιτάζοντας πλέον τώρα στην ενότητα Ανακτορίου και Παλαίρου.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 555.000,00 € η κατασκευή ξύλινης Πεζογέφυρας (σύνδεση Χώρας -Αγίας Παρασκευής)
Η  περιοχή κατασκευής της ξύλινης πεζογέφυρας βρίσκεται στο νότιο μέρος του Αμβρακικού κόλπου στη Βόνιτσα και ειδικότερα γειτνιάζει με τη λιμνοθάλασσα «Λιμένι» ή «Μυρτάρι». Τόσο ολόκληρη η περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όσο και ειδικότερα η περιοχή παρέμβασης αποτελούν περιοχές ευρύτατα γνωστές σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο για τη διαφορετικότητα των οικοσυστημάτων τους.
Η κατασκευή της ξύλινης πεζογέφυρας θα λύσει ένα χρονίζων πρόβλημα των κατοίκων της πόλης και των τουριστών. Το μήκος της περίπου 140μ αποτελεί ταυτόχρονα και το μικρότερο δυνατό μήκος για την κάλυψη της εν λόγω απόστασης.
Το έργο με την κατασκευή του θα είναι άμεσα λειτουργικό και θα είναι αξιοποιήσιμο από το Δήμο.
Παρόλο που το απαράμιλλης  φυσικής ομορφιάς αυτό τοπίο της Αγ. Παρασκευής είναι από άποψη τοπογραφίας τόσο κοντά στον πολεοδομικό ιστό της πόλης εντούτοις για να το προσεγγίσει κανείς οδικώς απαιτείται να διανύσει μία διαδρομή 5χλμ. περίπου εκ των οποίων τα 2,4 από αυτά είναι χωματόδρομος .
Η λειτουργική σύνδεση των δύο περιοχών θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης της περιοχής μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο αειφόρου ανάπτυξης με παρεμβάσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα συνάδουν με τις ιδιαιτερότητες και τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Αποτελεί μια απλή κατασκευή ξυλοδιαδρόμου – πεζογέφυρας για την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινωνικού συνόλου στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Η έδραση της πεζογέφυρας θα πραγματοποιηθεί στις ήδη υπάρχουσες προβλήτες που υπάρχουν μειώνοντας περαιτέρω τις όποιες παρεμβάσεις στο φυσικό τοπίο και η θεμελίωση θα γίνει με την έμπηξη ξύλινων πασσάλων διαποτισμένων με κατάλληλες ουσίες για την στεγανοποίησή τους.
Η λύση που επιλέχθηκε θεωρούμε ότι αποτελεί την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση έτσι ώστε να αναδειχτεί η αξία του χώρου.


Το έργο είχε ενταχθεί επί δήμου Ανακτορίου με Δήμαρχο το Γιώργο Αποστολάκη στο  ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου με τίτλο «Αειφορική ανάπτυξη στον Αμβρακικό κόλπο «ΑΝΑΣΑ» (ΦΕΚ 1273/Β/6-8-2010) του Υπουργείου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έρχεται σήμερα η τελική ένταξη με νέα πρόταση του
Δήμου στο ΕΣΠΑ. 
google page rank