Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μια σχολική θεατρική παράσταση δεν είναι απλά ένα σημαντικό γεγονός για τη σχολική πραγματικότητα και για την τοπική κοινωνία. Είναι μια πολύπλευρη εκπαιδευτική ενασχόληση που αναδεικνύει ανάγκες και διαθέσεις τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών και αποσκοπεί στην πνευματική ανάπτυξη, στην αισθητική καλλιέργεια, στη δημιουργική έκφραση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το στενότερο και ευρύτερο περιβάλλον τους.
Τα οφέλη που προκύπτουν κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της θεατρικής παράστασης για τους μαθητές είναι πολλά. Καλλιεργείται το πνεύμα της συνεργασίας, ο σεβασμός του «άλλου», αμβλύνονται οι διαφορές μεταξύ τους και δημιουργείται ένα κλίμα οικειότητας μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς, που αναβαθμίζει τους μαθητές από παθητικούς δέκτες της μαθησιακής διαδικασίας σε παραγωγούς πολιτισμού και σε πρωταγωνιστές μιας προσπάθειας σημαντικής κι ενδιαφέρουσας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια θεατρική παράσταση, οι μαθητές διαμορφώνουν απόψεις και στάσεις ζωής, αποδέχονται την πολιτισμική ετερότητα, γνωρίζουν άλλα συστήματα αξιών, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη τους κι έρχονται σ’ επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και με τον πολιτισμό, στις ποικίλες εκφάνσεις του.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές τους.
             

            

             
( amartolos vonitsa )
 ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Δ.
google page rank