Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πινακίδες Ιόνιας Οδού. Αυτό κι αν είναι από τ' άγραφα!

Του Βασίλη Μπρούμα 
Το κακό με την παράλειψη αναγραφής του ονόματος της Ι.Π Μεσολογγίου και πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στις σχετικές εναέριες και επίγειες πινακίδες και στους κόμβους της Ιόνιας Οδού, είχε αρχίσει πολύ πρώιμα να διαφαίνεται, Τότε που ακόμα φαινόταν ότι απέχει πολύ χρονικά η ολοκλήρωση του έργου και οι καλοί παρατηρητές και καλοπροαίρετοι Μεσολογγίτες περίμεναν και ήλπιζαν στις σωστές και λογικές προσθήκες και διορθώσεις στις πρώτες πινακίδες.
Από καιρό, λοιπόν, ορισμένοι είχαν βαλθεί να περάσουν την ιδέα και να "πείσουν" το πανελλήνιο ότι ο καινούργιος δρόμος θα κάνει πιο γρήγορη και εύκολη την πρόσβαση στις "σημαντικές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, το Αγρίνιο και την Άρτα". Για τους συγκεκριμένους δηλαδή που έδιναν κεντρικά την ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών της Ιόνιας Οδού, δεν υπήρχε πουθενά το Μεσολόγγι! Ο σκοπός τους είχε φανεί. Γιατί άγνοια ή βλακεία δεν νοείται. 

Παράλληλα, η κοροϊδία από την Περιφέρεια πήγε σύννεφο με τις υποσχέσεις της ότι θα φωτίζονταν οι μέχρι πρότινος μόνες υπάρχουσες είσοδοι έξοδοι της πόλης και οι κόμβοι (ΚΤΕΟ κ.α.) χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Η απουσία της δημοτικής αρχής, επιπροσθέτως, από αυτές τις διεκδικήσεις, όπως και από άλλα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα, όπου αναγκαστικά στην καλύτερη περίπτωση σύρεται ως ουρά στις πρωτοβουλίες δημοτών, είναι πέρα ως πέρα προκλητική, εξοργιστική και απαράδεκτη. Έτσι, φθάσαμε στο σημείο οι δημότες μόνοι τους να αναλαμβάνουν να θέσουν τα συνολικά ζητήματα που σχετίζονται και με την Ιόνια Οδό και την Ι.Π. Μεσολογγίου , τους κόμβους, τις πινακίδες κι ακόμα περιμένουμε να δούμε πού είναι και τι κάνουν ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης. 
Αυτή η ανικανότητα, η εγκληματική αδιαφορία τους, η απουσία πρόβλεψης, μέριμνας για την παρούσα κατάσταση και για το μακροπρόθεσμο συμφέρον του Δήμου, για την προοπτική του, την ανάδειξή του, την ανάπτυξή του καθιστά δυστυχώς τελείως ξένα σώματα για τον ιερό τούτο τόπο τόσο την παρούσα δημοτική αρχή όσο και την παρούσα περιφερειακή διοίκηση. Έχουμε φτάσει στο σημείο με αυτούς να έχει ξεπεραστεί ακόμη και κάθε έννοια του πρωτάκουστου και απερίγραπτου, όπως με τις πινακίδες της Ιόνιας Οδού. 
Αν δεν επανορθωθούν άμεσα όσα πρέπει με την Ιόνια Οδό, κι ο Κόμβος Χαλαζιά και οι πινακίδες, αυτό θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και τότε σίγουρα θα καταλάβουν την αξία των περισσότερων από μία αναγκαίων εισόδων εξόδων της πόλης και της σωστής σήμανσης των προορισμών και κατευθύνσεων. Η παρούσα δημοτική αρχή και η παρούσα περιφερειακή διοίκηση από αμέλεια, ανικανότητα, αδιαφορία, άγνοια η σκοπιμότητα, δεν έχει σημασία, καταπατούν, πέραν των άλλων, την καθιερωμένη ηθική, κάθε εθιμικό κανόνα ζωής, κάθε γραπτό αλλά και άγραφο νόμο χαραγμένο στις καρδιές των ανθρώπων. 
Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ποιοι θεωρούν ευσεβείς πόθους και όνειρα θερινής νυκτός το ξαναζωντάνεμα, την ανάπτυξη της Ι.Π.Μεσολογγίου. Να είναι βέβαιοι πως οι δημότες του Μεσολογγίου, μαζί με όλους όσοι αποδεδειγμένα σέβονται τον ιερό τούτο τόπο, θα φροντίσουν σε κάθε περίπτωση όχι μόνο το όνομα της πόλης να αναγράφεται στις πινακίδες και στους κόμβους της Ιόνιας Οδού, "καρφί " στο μάτι των ασεβών, αφού έτσι το βλέπουν, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα της πόλης να γίνει εφιάλτης στα όνειρά τους, αφού έτσι το θέλουν. Το όνομα "Ι.Π. Μεσολογγίου" και με μεγάλα γράμματα στις αντίστοιχες πινακίδες και τους κόμβους της Ιόνιας Οδού θα είναι σύντομα πραγματικότητα. 
aixmi
google page rank