Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Χρ.Σπίρτζης: Ολόκληρη η Κλόκοβα θα ολοκληρωθεί έως την Πρωτομαγιά – Αρχίζει η παράδοση των αυτοκινητοδρόμων από την ερχόμενη εβδομάδα

Στις 6 Απριλίου θα γίνει η παράδοση της σήραγγας των Τεμπών και σημείωσε ότι η Κορίνθου- Πατρών θα παραδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα τμήματα είναι έτοιμα σε άλλους αυτοκινητόδρομους,τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Χρ.Σπίρτζης: Αρχίζει η παράδοση των αυτοκινητοδρόμων από την ερχόμενη εβδομάδα
Ολόκληρη η Κλόκοβα θα ολοκληρωθεί έως την Πρωτομαγιά ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τον Αύγουστο, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι έως το τέλος του 2017 -αρχές 2018- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με κατασκευαστές για σημαντική μείωση των διοδίων στα οδικά δίκτυα.
Παράλληλα , σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση έκανε δώρα σε κατασκευαστές, είπε πως είναι διαδικαστικό και γραφειοκρατικό θέμα η ψήφιση της τροπολογίας για δημόσια έργα και αφορούν προβλέψεις που υπήρχαν στις συμβάσεις.
Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι δεν μας καλύπτουν πολιτικά οι συμβάσεις που είχε υπογράψει και πως έβαζαν το ελληνικό Δημόσιο στον τοίχο.
Στη σύμβαση που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ, η οποία αναθεωρήθηκε μετά και ψηφίστηκε και από τη ΝΔ, υπάρχει πρόβλεψη για αυτά τα έξοδα και έπρεπε να γίνει τροπολογία από ποιους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομίας θα καταβληθούν επισήμανε.
«Είναι πρόβλεψη εάν δεν υπάρχουν τα έσοδα στον αυτοκινητόδρομο και εάν τα έξοδα συντήρησης είναι υψηλότερα» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Δεν είναι πρόσθετα αυτά τα ποσά{…} έχουμε πέντε συμβάσεις από τον κ. Σουφλιά. ‘Αλλαξαν τέσσερις συμβάσεις, το 2013. Στην πέμπτη σύμβαση έγινε αναθεώρηση, το 2015. Όταν υπάρχει μια σύμβαση αν δεν την πληρώσεις έχεις ρήτρες κλπ» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης. Τόνισε πάντως, ότι οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, με το ύψος των διοδίων κ.α. που είχε καταρτίσει η ΝΔ, δεν καλύπτουν πολιτικά την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για το “Σπατόσημο” είπε ότι μειώνεται, από τα 22 στα 12 ευρώ, για χώρες εκτός ΕΕ και έγινε για να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση σε όλα τα αερορδρόμια, μετά και την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport. «Θα μειωθεί το κόστος των χρεώσεων σε αεροπορικά εισιτήρια» πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ
google page rank