Ετικέτες

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Αγρίνιο: Μια απόπειρα διάρρηξης οδήγησε σε μια εξιχνίαση και σε (φερόμενο) κλεπταποδόχο

Μια απόπειρα διάρρηξης σε κατοικία το περασμένο βράδυ οδήγησε σε εξιχνίαση άλλης διάρρηξης που συνέβη προ ημερών στο Αγρίνιο αλλά και σε δικογραφία σε βάρος 60χρονου για κλεπταποδοχή. «Πρωταγωνιστές» της ιστορίας , σε ρόλο διαρρηκτών, τρεις ανήλικοι Ρομά.
Ειδικότερα, μετά τα περασμένα μεσάνυχτα ένας 16χρονος και ένας 17χρονος επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτι στον Άγιο Κωνσταντίνο. Απέτυχαν άλλα έγιναν αντιληπτοί και περίοικοι ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές. Έχοντας και τις περιγραφές τους οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο ενώ αναζητείται ο 17χρονος. Όπως όμως προέκυψε από την προανάκριση της Ασφάλειας Αγρινίου, ο συλληφθείς με άλλον 17χρονο ήταν οι δράστες διάρρηξης με λεία χρυσαφικά αξίας 1000 ευρώ, η οποία σημειώθηκε την 20η Μαρτίου σε κατοικία 67χρονης στο Αγρίνιο.
Εξιχνιάστηκε λοιπόν αυτή διάρρηξη αλλά από την προανάκριση προέκυψε και εμπλοκή 60χρονου που φέρεται να ήταν ο κλεπταποδόχος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας κλοπή, που έλαβε χώρα στις 20-3-2017, στο Αγρίνιο.
Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δυο ημεδαπών αγοριών, ηλικίας 16 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχέια των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, οι δυο ανήλικοι δράστες είχαν διαρρήξει οικία ζευγαριού ημεδαπών στο Αγρίνιο, όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν πωλήσει μέρος των κοσμημάτων σε ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου στο Αγρίνιο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
agrinionews