Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα του Δήμου Αμφιλοχίας για ανανέωση αδείας Κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το νέο άρθρο

Σας υπενθυμίζουμε ότι για να συνεχίσετε να κάνετε χρήση για το έτος 2017 του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται μπροστά από το κατάστημά σας σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΒΔ24/9-20/10/1958 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν1080/80 και τροποποιήθηκε με μεταγενέστερες διατάξεις, θα πρέπει να προσέλθετε στον Δήμο μας μέχρι 31/3/2017 για να καταθέσετε αίτηση με πρόχειρο σκαρίφημα (επισυνάπτεται) για χορήγηση άδειας χρήσης του χώρου.
Δεν θα χορηγείται καμία άδεια εάν υπάρχουν οφειλές στον Δήμο από τον ενδιαφερόμενο.
Η χρήση του κοινόχρηστου χώρου χωρίς την άδεια από τον Δήμο θεωρείται αυθαίρετη . Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου πρόστιμο, μέχρι και το τριπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου.
Αμφιλοχία 20/3/2017
Ο Αντιδήμαρχος
Χούτας Νικόλαος
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με άδεια τραπεζοκαθισμάτων :
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Ν.339/76 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα ,τα τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων τα οποία βαρύνουν τον πελάτη και εισπράττονται από τον επιτηδευματία καταβάλλονται στο δημοτικό ταμείο εντός της προθεσμίας απόδοσης του ΦΠΑ, υποβάλλοντας σχετική δήλωση η οποία συνοδεύεται από αντίγραφο της δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ.
Επί μη υποβολής ή υποβολής ανακριβούς ή εκπροθέσμου δηλώσεως ή καταβολής ή ελλιπούς ή εκπροθέσμου καταβολής του τέλους επιβάλλεται εις βάρος του υπόχρεου βάσει των παρεχόμενων στον δήμο ή κοινότητα υπό της αρμοδίας οικονομικής εφορίας σχετικών στοιχείων και πρόστιμο ίσον προς το δύο επί τοις εκατόν (2%) του τέλους δι’ έκαστο μήνα καθυστερήσεως. (άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 1080/1980 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 18 του Ν. 2946/01, ΦΕΚ 224/01 τεύχος Α’).
Επίσης σύμφωνα με την αριθ.155/92 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , εκείνος που εισπράττει το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων και δεν το αποδίδει εμπρόθεσμα στο δημοτικό ταμείο, διαπράττει το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά το άρθρο 375 παρ.1 του Ποινικού Κώδικα.

Κατεβάστε την αίτηση  Εδώ
google page rank