Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Απολύθηκε εφοριακός για κομπίνα με παράνομα τέλη κυκλοφορίας

Ο πρώην κρατικός λειτουργός προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη. Έβγαζε παράτυπες βεβαιώσεις με “μαϊμού” αριθμούς πρωτοκόλλου
Στην ελληνική Δικαιοσύνη προσέφυγε εφοριακός ο οποίος τέθηκε σε οριστική απόλυση για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του.
Ο 45χρονος πατέρας δύο παιδιών υπηρετούσε σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας, αλλά απολύθηκε καθώς σύμφωνα με την ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα που βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου, επισκεπτόταν την υπηρεσία του προκειμένου να βγάζει παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας «μαϊμού» αριθμούς πρωτοκόλλου.

Έτσι Έβαζε αναδρομικά σε εικονική ακινησία αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Στη συνέχεια τα έφερνε πάλι σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας ύψους περίπου 69.407 ευρώ.
Τώρα ο εφοριακός ζητεί από τα Διοικητικά Δικαστήρια να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική απόλυση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς είναι υπερβολικά μεγάλη, ενώ η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω κακής σύνθεσης και μη τήρησης της τυπικής διαδικασίας.

πηγή:news247.gr
google page rank